Vrouwen RCL en DTS Ede in balans

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop werd gespeeld in Leiderdorp. Daar werd DTS opgewacht door RCL. Eerder dit jaar eindigde deze wedstrijd in Ede in een gelijkspel van 1-1. Wegens de vele regen van de afgelopen dagen en het daardoor ietwat verzwaarde grasveld, beloofde het een wedstrijd te worden waar vechtlust een belangrijke rol zou spelen. De ploegen hielden elkaaropnieuw in evenwicht (2-2).

In de 29e minuut kwam DTS in de problemen toen Anne-Meike in het strafschopgebied een schot van RCL blokte met haar arm. Zij kreeg geel en RCL een penalty. Deze werd beheerst in de rechter onderhoek geschoven. Simone zat er nog knap aan, maar helaas was dat onvoldoende om de bal naar de andere kant van de paal te tikken: 1-0.

In de tweede helft kwam DTS al snel op 2-0 achterstand te staan, nadat RCL combinerend dichtbij de goal wist. In het strafschopgebied werd vanaf rechts LarissaLibosan uitgekapt en het geplaatste schot belandde met een boog om Simone heen in de linker bovenhoek van de goal. Het enige positieve was dat DTS nog veel tijd had om de boel recht te zetten. Die wil en strijdlust was er wel, maar RCL was gevaarlijker. Ze kregen kansen door middel van corners en vrije trappen. DTS zag de meeste van deze naast de goal verdwijnen en mocht zich daar gelukkig mee prijzen. In 57e minuut leek het DTS toch iets meer mee te gaan zitten toen de scheidsrechter een handsbal van RCL in het hun zestien had gezien.

De desbetreffende speelster werd met een rode kaart van het veld gestuurd. De penalty werd genomen en prima benut door Erika. Met deze 2-1 bracht ze DTS weer terug in de wedstrijd. De scheidsrechter leek de weg naar zijn borstkast te hebben gevonden, want al snel volgde nog een gele kaart voor de keepster van RCL en Sarina Groeneveld.

Trainer Tom Polman wisselde in de 59e minuut verdediger Larissa voor spits Willeke Pater. Direct daarna kreeg DTS een vrije trap op ruime afstand van de goal. Yvonne had er dan al een aantal genomen en besloot het ditmaal maar eens in één keer te proberen. Haar schot was strak en hoewel de keepster de bal uit de lucht leek te vangen, liet ze deze weer los en lag de bal achter de doellijn: 2-2.

DTS was tevreden met een punt. Een prima resultaat als afsluiting voor de winterstop, tegen een goede tegenstander.

Op 1 februari 2014 wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De koploper van de Topklasse. Zaak voor de Edesen om fit aan de start van die wedstrijd te verschijnen.