Late Sinterklaas bij CRM Partners-BSVO

9 december 2013 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Onnodig verspeelden de volleybalsters van CRM Partners een set aan tegenstander Agilitas (3-1), terwijl de mannen een maatje te klein bleken voor Dynamo uit Apeldoorn (0-4).

In De Spil in Harskamp begon de wedstrijd tussen BSVO en Agilitas later dan gepland, want niet voor het eerst dit seizoen ontbrak de scheidsrechter bij deze wedstrijd.

Gelukkig kon Anton Meeuwse invallen en onder zijn leiding ging BSVO op jacht naar een nieuwe overwinning. Dat bleek tegen middenmoter Agilitas nog een hele klus.

Hoewel BSVO het betere van het spel had, lukte het de Arnhemse dames geruime tijd bij te blijven. Zodra BSVO een versnelling hoger gingen spelen, nam het afstand en dat resulteerde in een 3-0 voorsprong (25-16, 25-20 en 25-18).

Na een goede start in de vierde set namen ze afstand van Agilitas en het publiek rekende al op setwinst. Waar in de vorige sets BSVO beter ging spelen in het middengedeelte, was het nu Agilitas dat dichterbij kroop en dankzij sterk serveren snel uitliep.

BSVO ging wisselen en nam time-outs, maar er lukte weinig meer. De pass kwam niet meer aan en de aanvalsdruk verdween als sneeuw voor de zon. Agilitas maakte hier dankbaar gebruik van en met 17-25 wisten ze toch nog een cadeau mee naar Arnhem te nemen.

BSVO staat nu op de derde plaats met 4 punten achterstand op koploper Arvevo 2.

De Otterlose mannen zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Voor de vierde keer op rij werd verloren. Deze keer bleek Dynamo 9 uit Apeldoorn een maatje te groot.

BSVO begon al gehavend aan de wedstrijd, want door ziekte en blessures ontbraken er drie man en die lijst werd gedurende de wedstrijd nog langer.

In de eerste set hadden de mannen alle kans om de set naar zich toe te trekken. Het ging lang gelijk op, maar Dynamo wist toch nog nipt te winnen (23-25). In de tweede set bleef BSVO lang in de buurt, maar ook deze set ging uiteindelijk mee naar Apeldoorn (21-25).

In de derde set nam het blessureleed bij BSVO toe. Marco Witschge ging door zijn rug en Dirk Bannink kreeg last van zijn lies. Daardoor moest Marco van Alfen op een ongebruikelijke plaats invallen en BSVO kreeg de set niet meer onder controle (11-25).

Hoewel gehavend, begonnen de Otterloërs goed aan de vierde set. Ze namen een kleine voorsprong en Dynamo moest een time-out nemen en wisselen. Langzaamaan kwamen ze dichterbij, maar BSVO had nog steeds de kans om het zelf uit te maken. Enkele eigen fouten van BSVO boden Dynamo de ruimte om toch nog de set te winnen met 24-26.

BSVO komt zo wel erg dicht in de buurt van de laatste plaats, dus de wedstrijd tegen concurrent NVC over twee weken moet dan ook gewonnen worden.