VVD wil extra toezicht op kerkhof Bennekom

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - VVD-raadslid Dick de Groot kreeg binnen één week tijd drie meldingen over vernielingen op het kerkhof in Bennekom. Wethouder Breunis van de Weerd wil er voor zorgen dat er extra toezicht op de begraafplaats komt.

Grafmonumenten worden niet vernield op het kerkhof. ,,Het gaat om het verwijderen van boeketten tot het stelen van lantaarntjes. Dit gebeurt alleen maar 's avonds", aldus De Groot, die geraakt is door wat er gebeurt. ,,Vooral door het verhaal van een jonge moeder, van wie haar kind zeven maanden geleden overleed. Ze heeft al drie keer lantaarntjes op het graf moeten vervangen. Het is van de zotte."

Wie verantwoordelijk is voor de vernielingen, weet ook Dick de Groot niet. Het Bennekomse raadslid vraagt zich af of het kerkhof niet om 18.00 uur gesloten kan worden en of er geen camerabewaking kan worden aangelegd.

Wethouder Bertus van de Weerd wil nog niet zo ver gaan. Hij heeft de vernielingen dinsdag in de organisatie uitgezet. En hoopt dat de vernielingen door extra toezicht voorbij zullen zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie