Sfeervolle kerst in Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De kerstdagen zijn weer in zicht en de voorbereidingen zijn in volle gang. Ook in Ziekenhuis Gelderse Vallei. In de dagen rond kerst trakteert het ziekenhuis haar patiënten op diverse extra's om hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zorgen een grote versierde kerstboom op het voorplein en versierde afdelingen voor een sfeervolle ontvangst. Bovendien wordt een drietal concerten in de centrale hal gegeven.

Kerstconcerten in de centrale hal

Op maandag 16 december speelt 'Saxplosief', het achtkoppige saxofoonensemble van het Wagenings Studentenorkest De Ontzetting een gevarieerd kerstrepertoire van 18.30-19.30 uur.

Op dinsdag 17 december van 18.30-19.30 uur treedt het jeugdorkest van muziekvereniging OBK Bennekom op in de centrale hal. Zij spelen naast traditionele kersliederen, als 'Stille Nacht', ook moderne kerstmuziek.

Donderdag 19 december van 18.30-19.30 uur treedt het Bennekomse koor 'The Joy' op. Ruim 70 koorleden in Dickens-outfit zingen onder andere 'For untous a child is born' en 'The twelve songs of Christmas'. Dit concert vindt ook plaats in de centrale hal. De concerten op 17 en 19 december worden live uitgezonden door de huisomroep zodat patiënten ook vanuit hun bed kunnen genieten van de muziek.

Kerkdienst

Op Eerste Kerstdag begint om 10.00 uur de kerstdienst die geleid wordt door ds. Saskia Akihary. Tijdens deze dienst zorgt een ensemble onder leiding van Peter Bouter voor de muzikale begeleiding. Na de dienst speelt het ensemble van 11.30-12.30 uur nog enkele liederen in de centrale hal.

Diner

Ook dit jaar zorgen de koks van Ziekenhuis Gelderse Vallei voor een heerlijke kerstmaaltijd op Eerste en Tweede Kerstdag. Zo wordt er onder andere een kerstsoep, varkens- en ossenhaas, aardappel gratin en tiramisu geserveerd. Patiënten en bezoekers kunnen op de gebruikelijke manier de maaltijden en tussendoortjes zelf bestellen (van 07.00-19.00 uur) via het maaltijdservicesysteem At YourRequest.

Aangepaste openingstijden

In verband met de feestdagen hebben de poliklinieken en het afname laboratorium gewijzigde openingstijden. Namelijk: Poliklinieken en afname laboratorium.

Dinsdag 24 en 31 december zijn de spreekuurcentra in Barneveld, Veenendaal en Wageningen 's middags gesloten.

Vrijdag 27 december zijn alle poliklinieken open.

Op dinsdag 24 en 31 december is er geen avondpolikliniek.

Vanzelfsprekend zijn de poliklinieken, spreekuurcentra en het afname laboratorium op Eerste en Tweede kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie