'Helft' FysioZuidereng verhuist

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Vijf fysiotherapeuten van FysioZuidereng, nu nog gevestigd aan de Bosboomlaan 3, openen vanaf 16 december hun deur in het nieuwe gezondheidscentrum Zuiderzorg aan de Doornlaan 1k. De andere 'helft', met ook vijf therapeuten, blijft gewoon gevestigd aan de Mondriaanstraat 15.

door Freek Wolff

De laatste hand wordt gelegd aan een gloednieuw onderkomen. De lift brengt bezoekers op de tweede verdieping waar FysioZuidereng de cliënten zal ontvangen.

,,We groeiden uit ons gebouw aan de Bosboomlaan'', legt Mini Krans uit. ,,En daar hadden we geen oefenruimte. Nu kunnen we optimaal en functioneel trainen'', voegt haar collega Elly Willems toe. Ze toont de grote zaal met een centraal gesitueerd apparaat, waar een enorm aantal gerichte oefeningen mogelijk zijn. ,,Dan gaat het vooral om zaken als stabiliteit, balans, testen en doelgerichte lichaamsfuncties. Iets heel anders dus dan wat in een sportschool gebeurt.''

Krans wijst ook op het voordeel dat nu de lijntjes met de andere disciplines in het gebouw kort zijn. Dat kan samenwerking zijn met de vijf huisartsen die zich in het centrum vestigen, of bijvoorbeeld met de podotherapeut en mensen van de buurtzorg. In de locatie Zuiderzorg vinden Edenaren straks ook de apotheek (die de straat oversteekt), verloskundigen, een psycholoog en een diëtiste.

Naast Krans en Willems, verhuizen vanaf de Bosboomlaan ook drie andere fysiotherapeuten mee; dat zijn Ben Hazeleger, Erwin van Ginkel en Karin Nebbeling. Aan de Mondriaanstraat blijven de volgende fysiotherapeuten van FysioZuidereng actief: Arjan van de Steeg, Daniël Laarhoven, Bart van de Zandschulp, MarianHeijnis en Wianda van Manen.

Het complete team van tien fysiotherapeuten heeft een grote hoeveelheid specialisaties in huis. Dat zijn: manuele therapie, arbeidsfysiotherapie, sportfysiotherapie, Mckenzietherapie (beweging), claudicatio (benen), acupunctuur, handtherapie, zwangerschapsgym, oedeemtherapie en een bewegingsgroep diabetes.

De therapeuten van FysioZuidereng spannen zich in om de status als Plus-praktijk te behouden. ,,De administratieve druk is daardoor behoorlijk hoog, maar het controleert wel of je je werk goed doet. Dit blijft geweldig werk om mensen te begeleiden bij herstel van een gezond lichaam. Om ze soms letterlijk weer op de benen te helpen'', aldus de twee dames, ook sprekend namens de collega's.

Meer info: www.fysiozuidereng.nl

Foto:

Het complete team van FysioZuidereng in de nieuwe trainingszaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie