Acties Berg Toys lijken onvermijdelijk

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - De werknemers bij skelterbouwer Berg Toys in Wekerom willen gaan actievoeren voor een beter sociaal plan. Dat hebben ze dinsdagmiddag unaniem besloten tijdens een actiebijeenkomst, meldt bestuurder Gerard van Dijk van CNV Vakmensen.

De directie van Berg Toys wil de vestiging in Wekerom (35 werknemers plus 20 uitzendkrachten) per 1 januari 2015 sluiten. Na een wilde staking op 7 oktober heeft de directie een sociaal plan toegezegd, maar het overleg daarover is na vier onderhandelingsrondes mislukt.

,,We kunnen het vooral niet eens worden over de ontslagvergoeding voor werknemers die er niet in slagen om een nieuwe baan te vinden", zegt Van Dijk. ,,De directie biedt slechts een derde van het bedrag dat wij redelijk vinden. Daar komen we niet uit. Dat betekent dat wij nu een ultimatum gaan stellen aan de directie. Als de directie daar niet op ingaat, volgen er onvermijdelijk stakingen."  

CNV Vakmensen wil ook een individueel budget voor outplacement (3.500 euro) en scholing (1.500 euro). Daarin is de directie de werknemers inmiddels grotendeels tegemoet gekomen.

Foto archief.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie