Toekomst oogheelkunde Ede troebel

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Naar verwachting drie van de vier oogartsen van Ziekenhuis Gelderse Vallei vertrekken nog eind dit jaar. Onzeker is hoe het is gesteld met de oogheelkunde in het Edese ziekenhuis rond de jaarwisseling. Het kan nog wel meerdere dagen tot een week duren voordat het ziekenhuis met de ontwikkelingen naar buiten treedt.

door Jan de Boer

Het ziekenhuis oriënteert zich momenteel op de voortgang van de oogheelkundige zorg. ,,Het uitgangspunt hierbij is: Goede oogzorg voor alle patiënten in de regio Gelderse Vallei", zegt Joke Erasmus namens het ziekenhuis in een verklaring. Hopelijk is er voor de jaarwisseling een oplossing bij de oogheelkunde in het ziekenhuis. Een verkoper van vuurwerk denkt er nu al over na om de klanten bij een bestelling een gratis veiligheidsbril te geven.

Door pensionering en vertrek van de oogartsen vrijwel tegelijkertijd eind 2013 staat Ziekenhuis Gelderse Vallei voor de keuze: de maatschap oogheelkunde zelf op sterkte brengen, wat gezien het grote aantal openstaande vacatures in het land niet gemakkelijk zal zijn, of een samenwerking aan te gaan met een andere partij, zoals de Bergman Clinics. ,,Op dit moment wordt hard gewerkt aan een oplossing voor 2014. Zodra die gevonden is, stellen wij iedereen hiervan in kennis."

Uitgangspunt voor Ziekenhuis Gelderse Vallei hierbij is dat dezelfde oogheelkundige zorg die nu wordt verleend in de spreekuurcentra van Barneveld en Veenendaal in Ede wordt gegarandeerd en gecontinueerd. ,,De veranderingen bij oogheelkunde zijn in voorbereiding. Patiënten zullen vanaf 1 januari 2014 te maken krijgen met nieuwe oogartsen. Patiënten die al een afspraak hebben op de polikliniek oogheelkunde worden persoonlijk geïnformeerd."

Nieuwe afspraken kunnen gewoon worden gemaakt. ,,Patiënten krijgen zo spoedig mogelijk te horen bij welke oogarts het consult zal plaatsvinden en hebben uiteraard de vrije keus of ze hiervan gebruik willen maken."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie