Alex Groen getuigt op 'freaking landelijke tv'

11 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - SPH-student Alex Groen is naast zijn studie vrijwilliger bij Netwerk Dien je Stad. Dat leverde hem dinsdagochtend een interview op bij Koffietijd op RTL4. Het befaamde hulpnetwerk van Ede won zaterdag de Meer dan handen vrijwilligersprijs 2013 in de categorie Lokale vrijwilligersprojecten.

,,Ik doe dit niet voor het geld, ik doe dit niet voor m'n werk, ik doe dit gewoon omdat ik er voor je wil zijn", zegt een blinkende Alex over zijn vrijwilligersbijdrage tegenover presentatrice Loretta Schrijver. ,,Als we dat allemaal doen in deze wereld wordt het een stukje beter." Alex is één van de meer dan duizend jongeren en studenten die zich inzetten voor de zwakkeren in de samenleving. In Ede is Netwerk Dien je Stad een populaire hobby en stageplek onder CHE-studenten.

Via social media www.facebook.com/dienjestad wordt door de christelijke stichting dagelijks om hulp gevraagd, waarna de reacties vaak al snel binnenstromen. ,,Het bereik is indrukwekkend", aldus de jury. Dankzij een vruchtbaar netwerk reikten Minister Ronald Plasterk en staatssecretaris Martin van Rijn de prijs aan 'de dieners' uit. Het levert de netwerkers een geldbedrag van vijfduizend euro op, als aanmoediging voor verdere doorontwikkeling.

Het bezoek aan RTL voelde erg dubbel voor Alex, zo zegt hij in een reactie tegenover Ad Rem: ,,Het is heel krom dat ik vertel over de kwetsbaren in de samenleving, terwijl ik door superrijke mensen word opgenomen in een decadente studio in een villa met dure koffie, die overigens erg lekker was. Wel enorm tof om zo m'n verhaal te mogen doen, te mogen getuigen op de freaking landelijke tv."

Een pikante vraag die Alex in de broekzak kan steken is die van RTL-celebLoretta Schrijver: ,,Heb je zeker vaker hé, dat je jonger wordt ingeschat?"

Bron: AdRem

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie