Raad Ede wil geen boringen naar schaliegas

13 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeenteraad besloot donderdag zich sterk te maken tegen boringen naar schaliegas in de gemeente Ede. Hoewel het college denkt dat die kans überhaupt uitermate klein is, stemden 22 raadsleden toch vóór de motie van GroenLinks/PE om het stempel schaliegasvrije gemeente te krijgen.

Alleen de fracties van het CDA, VVD en Nieuw stemden tegen de motie. ,,We zien geen concrete aanleiding voor proefboringen in de gemeente Ede. Dit is de verantwoordelijkheid van de rijksoverheid. Hier hebben we dus te maken met een fopspeen voor de gemeente'', verklaarde Daan van Voorne van de VVD.

Hoewel Arnold Versteeg (SGP) zich sterk afvroeg of de motie wel nodig is, ging zijn fractie toch om. D66 en de PvdA vinden dat een signaal richting Den Haag geen kwaad kan.

,,De impact op het milieu zou te groot zijn. Bovendien is schaliegas niet duurzaam'', lichtte Jan de Kluijver van de Christen Unie toe als argumentatie om de motie te steunen.

Wethouder Breunis van de Weerd was dit keer veel milder over de motie en legde nadruk op het behoud van het zeer schone water dat in de gemeente Ede rijk is. Daarom steunde ook het college van burgemeester en wethouders uiteindelijk de motie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie