Nieuwe AH Lunteren moet in- en uitgang krijgen

13 december 2013 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Supermarkt Albert Heijn moet bij de nieuw te bouwen locatie een in- en uitgang behouden aan zowel de kant van de Dorpsstraat als het Wilbrinkplein. Dat werd donderdag besloten door de gemeenteraad, waarbij de AH-vestiging overigens wel groen licht kreeg voor uitbreiding en nieuwbouw.

De supermarkt wil het huidige gebouw slopen, net als de panden die ten noorden en ten zuiden van de huidige vestiging staan (voormalige bloemist en horecabedrijven). Die zijn inmiddels ook in het bezit van de bekende kruidenier. Hiervoor in de plaats moet een heel groot nieuw gebouw komen met daarboven appartementen.

Aan de zuidkant (tegen schoenmakerij aan) komt een doorgang naar de parkeerplaats. Aan de noordkant willen de overige middenstanders graag een 'doorsteek' houden tussen de Dorpsstraat en het Wilbrinkplein. Die garantie ligt nu vast in het bestemmingsplan; er komt een deur in het gebouw van de AH aan zowel de westkant als de oostkant waar winkelende mensen in en uit kunnen.

Diverse fracties lieten weten dat ze blij zijn met de verfraaiing die in hun ogen met de nieuwbouw in het centrum concreet zal worden. ,,De gevels krijgen een fantastische uitstraling. Dat heeft Lunteren nodig voor koopkrachtbinding'', meent Bert Komdeur van het CDA.

De PvdA hoopt vooral op een duurzaam gebouw dat in een karakteristieke stijl over honderd jaar ook nog zo ervaren wordt. Ook de Christen Unie is blij met de facelift die op stapel staat en is blij met de garantie van de in-en uitgangen.

Dick de Groot van de VVD is bezorgd over voldoende parkeerplaatsen in de directe omgeving, ook wijzend op andere winkels in de buurt en de nieuwe appartementen. Zijn berekeningen zouden volgens wethouder Roel Kremers echter niet kloppen.

Op de betreffende locatie moet nog wel nader onderzoek plaatsvinden naar de kwaliteit van de bodem. Er blijken drie á vier verdachte plekken gevonden te zijn, waarvan één in een kelder.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie