Maxstein zorgt voor vuurwerk

13 december 2013 om 00:00 Nieuws

Alweer voor het tiende jaar wordt bij Maxstein vuurwerk verkocht. Alle soorten vuurwerk kan er in de winkel worden gekocht. Natuurlijk ook weer de Diamond collectie. Voorverkoop van vuurwerk kan nu al online (www.maxstein.nl). ,,Als je op de banner klikt, kom je in onze vuurwerkwinkel. Er zitten ook filmpjes bij, zodat je een kleine inschatting krijgt wat het vuurwerk doet. Je hoort het geluid natuurlijk niet zo had als in het echt. Vooraf kun je al genieten.”

EDE - Zoals gebruikelijk staat 31 december weer in het teken van het afsteken van vuurwerk. Op zaterdag 28 december van 08.00 tot 17.00 uur, maandag 30 december van 08.00 tot 18.00 uur en dinsdag 31 december van 08.00 tot 17.00 uur staat het personeel van Maxstein aan de Slijpkruikweg 30 klaar om legaal vuurwerk te verkopen aan personen vanaf 16 jaar. ,,Je vindt bij ons een ruime collectie vuurwerk van diverse merken,” zegt Robert Schut van Maxstein.

De klassieke rotjes worden steeds meer aangepast qua uiterlijk. ,,Het ouderwetse rotje verdwijnt langzaam. Ook worden alle nieuwe normen van kracht. Het vuurwerk voldoet aan steeds strengere eisen. Ook dit jaar weer. Een zogenaamde ‘gillende keukenmeid’ is er tegenwoordig niet meer bij,” weet Robert Schut.

Op Facebook heeft Maxstein acties, waarbij vuurwerkbonnen ter waarde van vijfentwintig euro worden verloot en een vuurwerkpakket van honderd euro. Maxstein heeft allerlei nieuwe items, nieuwe luchteffecten, zwaardere potten. ,,Ook goedkopere potten, meer effecten voor minder geld. Dat is een beetje een Duitse traditie. Veel mensen gaan voor vuurwerk naar Duitsland, dat is echt niet nodig. Voor de kosten kun je beter in Nederland blijven.”

Maxstein heeft dit jaar weer mooi vuurwerk, vindt Schut. Voor de verkoop van vuurwerk is er bij Maxstein elk jaar een heel team beschikbaar onderin het winkelpand. Boven gaat de verkoop gewoon door in de tweewielerzaak, die overigens in het nieuwe jaar helemaal wordt verbouwd. ,,We hebben tien man extra voor het vuurwerk.”

Voor en achter de schermen moet ook het nodige gebeuren. ,,Bijvoorbeeld met het uitpakken van vuurwerk en het klaarmaken van pakketten. We willen alles gestroomlijnd en snel aan de klanten kunnen geven. Dat werkt perfect. Mensen kunnen vooraf uitzoeken en invullen wat zij willen kopen, we pakken het, roepen het nummertje af en ze krijgen het pakket gelijk mee.”

Over de verkoop van vuurwerk is Schut niet ontevreden. ,,Vorig jaar was de verkoop te vergelijken met het jaar daarvoor. De mensen blijven vuurwerk leuk vinden. Het wordt niet minder. Ik verwacht net zo’n verkoop als in 2012. Misschien zijn de berichten dat het beter gaat met de economie een stimulans dat de mensen dat met het afsteken van vuurwerk gaan vieren.”

Foto:

Eén van de winnaars van de Facebookactie: Gijsbert Velthuizen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie