Lunterse Boer heeft een hart voor thuiszorg

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Waardering voor de thuiszorgmedewerkers. Dat is wat de Lunterse Boer op 23 december laat blijken. Met een kerstdiner willen de eigenaren van het restaurant deze groep hard werkende mensen een hart onder de riem steken. Wíe mag aanschuiven, wordt in overleg met Opella, Icare en Buurtzorg bepaald. Wat vast staat, is dat het de gasten aan niets zal ontbreken en zij niet langs de kassa hoeven te gaan.

,,Budgetten in de thuiszorg worden kleiner. Met steeds minder medewerkers moet hetzelfde werk worden gedaan. De thuiszorg medewerkers staan dag in dag uit klaar voor mensen die er niet zonder kunnen. Daar hebben we respect voor."

Aan het woord is Ina Roggeveen, van de Lunterse Boer. Ze kent het werk van thuiszorg vanuit haar familiekring. ,,Vaak is er geen geld om iets extra's voor deze thuiszorgmedewerkers te doen. Geïnspireerd soortgelijke initiatieven in de randstad, vonden we het een goed idee om de thuiszorg medewerkers die in Lunteren actief zijn een culinair kerstcadeau aan te bieden."

Iets terug doen

Maandag 23 december mag de Lunterse Boer vol stromen met helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen die in Lunteren actief zijn. Hun werkgevers reageerden enthousiast en werken mee aan de reserveringen..

,,Wij voelen ons als Lunters bedrijf sterk verbonden met de mensen die aan de bedden staan bij Lunteranen. We weten wat het is om mensen goed te verzorgen, omdat ook wíj dat dagelijks doen. Het grote verschil is dat bij ons meestal mensen komen om iets te vieren, terwijl er bij de cliënten van de thuiszorg sprake is van onmisbare hulp", aldus Ina Roggeveen.

Belangstellenden

Thuiszorgmedewerkers van Buurtzorg, Icare en Opella die in Lunteren werkzaam zijn, krijgen de kans zichzelf te laten trakteren op een feestelijk diner. Opgave en selectie gaat via de eigen werkgevers. Er zijn ruim vijftig plekken beschikbaar.

De Lunterse Boer

Boslaan 87

Lunteren

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie