Lammert en Concordia gaan samenwerken

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Het winkeltje van Lammert van de Bospoort aan de Amsterdamseweg 20 en de Concordiamolen aan de Molenstraat gaan samenwerken. Beide gebouwen hebben een stukje cultuur en historie. Volgens Wout Willemsen, de nieuwe beheerder van het winkeltje, en Cees Emmelot, één van de molenaars van de Concordiamolen, is de samenwerking van de twee logisch. De eerste vorm van samenwerking is het bakken van ambachtelijke oliebollen op oudejaarsdag.

door Jan de Boer

Op deze manier vangen Lammert van de Bospoort en de Concordiamolen twee vliegen in één klap. ,,Wij zijn allebei een stukje oud Ede. In de toekomst gaan we wat producten van elkaar verkopen. In het winkeltje wordt bijvoorbeeld meel van de molen neergezet. En wat andere streekproducten die daar in de toekomst verkocht gaan worden. Het klikte meteen tussen ons. Dus we hebben gezegd, kunnen we al op korte termijn iets meer doen."

Als resultaat kwam het bakken van oliebollen in de laatste dag van 2013 uit de bus. ,,Niks origineels, maar je moet wat." Begrijpelijk omdat het winkeltje van Lammert van de Bospoort, het oudste kruidenierswinkeltje van Ede, en de Concordiamolen steeds meer hun eigen broek moeten ophouden. En de extra muntjes meer dan welkom zijn. Vorig jaar werden in de Concordiamolen AL oliebollen op ambachtelijke wijze gebakt. Nu ook in het winkeltje, waar Wout Willemsen sinds het vertrek van Pierre Ronden, de beheerder is. De meel voor de oliebollen is gemalen in de een aantal jaren geleden fraai gerestaureerde Concordiamolen.

Het zal niet de enige activiteit tussen de twee zijn. In de nabije toekomst wil men nog meer activiteiten gezamenlijk oppakken. Maar eerst gaan ze samen oliebollen bakken en natuurlijk ook verkopen. ,,De meel komt van de molenaar. Je kunt het rustig ambachtelijke oliebollen noemen, gebakken in een nostalgische ambiance." De oliebollen worden op twee punten, bij de molen en bij het winkeltje verkocht. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn de kopers van harte welkom. In de molen en op de deel van het winkeltje zal hard gewerkt worden om aan de vraag van oliebollen te voldoen.

Wout Willemsen en Cees Emmelot hopen dat veel Edenaren dit jaar voor een ambachtelijke oliebol zullen kiezen. En op die manier ook steun verlenen aan het winkeltje en de Concordiamolen die het geld alle twee goed kunnen gebruiken. Ook omdat de Concordiamolen en het winkeltje van Lammert van de Bospoort tegen dezelfde problemen aanlopen, is de samenwerking ook geen verkeerde zaak, vindt het tweetal. ,,Als winkeltje zijn wij in principe alleen op de zaterdag open van ' s morgens elf uur tot 's middags vijf uur. In de zeer nabije toekomst wordt daar waarschijnlijk de woensdagmiddag bijgevoegd. Daarna willen we nog meer opengaan," aldus Wout Willemsen.

Foto:

Willemsen (links) en Emmelot (rechts) zijn van bovenaf aan het bekijken en bedenken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie