Eerste winst is binnen voor mannen TweeVV

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De volleyballers van TweeVV grepen zaterdag hun kans en wonnen met 3-1 van Pegasus 3 uit Nijmegen. De vrouwen wonnen een set van koploper Tivoc uit Tiel, het werd 1-3.

De mannen van TweeVV zaten in de vorige wedstrijden dicht bij de winst maar het lukte net niet. Nu is het zover, de eerste winst is binnen. En het moest ook gebeuren vonden de mannen, zeker tegen hekkensluiter Pegasus.

Gelegenheidscoach Arjen Bos had de beschikking over een selectie die uitgebreid was met drie oud-spelers. In het begin van de wedstrijd had hij hen nog niet nodig want de jeugd met de routiniers John Bos en Casper Kooi hoefde zich nauwelijks in te spannen. Nadat de eerste set met 25-14 gewonnen was, zakte het spel in, de passing werd slechter en de concentratie werd minder.

Arjen Bos: ,,Ik zette Maarten van Wensveen in en die bracht meer rust in het team, we wonnen net met 26-24. Maar toen ze vervolgens hun kansen niet grepen en de taken onvoldoende uitvoerden, kwam ook Sander Lammertink in het veld. Toch ging de derde set nog verloren met 28-30."

Koelbloedig

De vierde set moest gewonnen worden om een vijfde te voorkomen. Dat lukte ternauwernood want de mannen kwamen op achterstand. Toch bleven ze consequent hun eigen spel spelen en voerden ze de opdrachten uit. Dat werkte op den duur. Jeroen Jagersma serveerde, nog altijd bij een achterstand, het team koelbloedig met zijn goed geplaatste opslag naar de winst.

TweeVV staat nu, halverwege het seizoen, op een tiende plek. Na de winterstop spelen de mannen op 11 januari in Elst tegen Gemini dat op de zevende plek staat.

Vrouwen

De Edese vrouwen speelden tegen koploper Tivoc uit Tiel. Vooraf hadden ze getekend voor de uitslag van 1-3 maar achteraf had er zelfs meer in gezeten. De eerste twee sets zaten ze heel dicht bij de winst met twee keer 23-25. Te veel opslagfouten waren de boosdoener.

Na die twee sets verlies kwam TweeVV niet in het eigen spel, ook omdat de tegenstander veel scoorde met slimme doorspeelballen van de spelverdeler. De Edesen hadden daar geen antwoord op. Nadat ook set drie verloren was, veerden de vrouwen weer op met Maartje Groeneveld in een hoofdrol. Zij serveerde sterk en wist met geplaatste ballen regelmatig te scoren. Ook Marjolein Klomp was vanouds weer op dreef met haar aanvallen rechtdoor. Met 25-19 was er dan toch een, zeer verdiende, set voor TweeVV.

De vrouwen van TweeVV gaan de winterstop in met een achtste plek op de ranglijst. De eerstkomende wedstrijd is op 9 januari in Nijmegen tegen hekkensluiter Heyendaal 3.