Dorpsraad Lunteren achter afsluiting zandwegen

17 december 2013 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Dorpsraad Lunteren staat achter het besluit van de gemeente Ede dat er zes zandwegen net buiten Lunteren afgesloten worden voor doorgaand autoverkeer. De maatregel is om de stof- en modderoverlast te reduceren en het onderhoud aan de wegen te verminderen.

,,Ja, de Dorpsraad heeft meegedaan aan het vooroverleg en vindt dit een goede oplossing, mits er gehandhaafd wordt'', reageert Jaap van Galen, bestuurslid van Dorpsraad Lunteren.

De Lunteraan zegt dat de lokale organisatie op de hoogte was van de plannen. ,,Er is een informatieavond geweest in het Uilenbos over deze plannen, ruim een jaar geleden.'' Het gaat om delen van de Hessenweg, Immenweg, Engweg, Kruisengseweg, Molenweg, MeulunterseEngweg en de Weg naar 't Hek. De wegen blijven wel toegankelijk voor aanwonenden, organisaties en bedrijven.

Dorpsraad Lunteren vindt dat je een keuze moet maken. Van Galen: ,,Of je maakt van de Hessenweg een rondweg Oost en je verhardt de Hessenweg, zodat je er in alle jaargetijden goed over kunt rijden kunt en het dus een rondweg in een natuurgebied wordt, of je sluit hem af. Dat laatste is de enige manier om al het doorgaande verkeer van Barneveld, De Valk en Wekerom naar Ede en terug te weren.''

Niets doen vindt Van Galen letterlijk en figuurlijk doormodderen. ,,Daar wordt niemand blij van: de bewoners niet de  recreanten niet en het doorgaande verkeer niet.''

Hij vindt niet dat de plannen de 'bewegingsvrijheid' van Lunterse automobilisten beperkt. ,,Je kunt overal komen, want er wordt maar een klein gedeelte afgesloten. Zandwegen zijn er niet voor doorgaand verkeer en de nota zandwegen van de gemeente Ede geeft dat ook duidelijk aan'', aldus Van Galen.

Hij hoopt wel, samen met de Dorpsraad, dat de nieuwe rondweg bij Barneveld straks een vermindering van het doorgaande (vracht)verkeer in Lunteren zal geven zoals de gemeente verwacht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie