Bijzondere Bijstand voor Ouderen blijft vanaf 65 jaar

17 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De leeftijdsgrens voor de Categoriale Bijzondere Bijstand voor Ouderen (CBBO) zou per 1 januari 2014 van 65 naar 70 jaar gaan. Nu landelijk in de komende tijd al zoveel verandert, heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede besloten deze leeftijdsgrens niet te verhogen.

CBBO is een van de minimaregelingen van de gemeente Ede. De bijdrage is bedoeld voor kosten die gebruikelijk zijn voor ouderen. Dit zijn bijvoorbeeld alarmeringskosten en meerkosten voor warme maaltijden. De regeling is er voor iedereen die:

* op 1 januari 65 jaar of ouder is;

* een laag inkomen heeft;

* voldoet aan de vermogensgrens.

Leeftijdsgrens verhogen

In 2011 is in de gemeente Ede de nota 'Minimabeleid 2013 en verder' vastgesteld. Een van de voorstellen in deze nota was de gefaseerde afschaffing van Categoriale Bijzondere Bijstand voor Ouderen (CBBO). De bedoeling was om per 1 januari 2014 de leeftijdsgrens voor deze bijdrage te verhogen van 65 naar 70 jaar. En vervolgens per 1 januari 2015 de leeftijdsgrens verder te verhogen van 70 naar 75 jaar.

CBBO voor 65+ers

De gemeente Ede heeft besloten om de leeftijdsgrens voor de CBBO niet te verhogen per 1 januari 2014. De gemeente Ede neemt in haar besluit mee dat alle landelijke beleidswijzigingen die op haar ouderen afkomt al voor veel onduidelijkheid en onrust zorgt. Daarom wil zien de gemeente af van deze tussentijdse kortdurende gemeentelijke beleidslijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie