Brug of tunnel bij kruising ziekenhuis Ede?

17 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente laat een onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden om de verkeerssituatie te verbeteren op het grootste kruispunt in Ede bij het ziekenhuis. ,,Een brug of een tunnel zijn hier opties'', licht wethouder Breunis van de Weerd toe.

De bestuurder van het college wijst erop dat het nog steeds drukker wordt op het knooppunt waar vier wegen samenkomen: de Keesomstraat, Dreeslaan, Laan der Verenigde Naties en de Tooroplaan. ,,Het gaat nu nog net, maar als hier honderd auto's per uur meer rijden in sommige periodes van de dag dan loopt het daar helemaal vast'', aldus Van de Weerd.

De wethouder zegt dat er studies gemaakt worden van alle varianten van het zogenoemde 'ontvlechten' van het kruispunt en wat de kosten hiervan zijn. Uiteraard zullen prognoses van de verkeersontwikkelingen op deze locatie van groot belang zijn.

Het onderzoek is een uitvloeisel van de ambities die eens in de tien jaar vastgelegd worden in een gemeentelijk verkeer-en vervoersplan. In het uitvoeringsprogramma staan veertien projecten.

Naast onderzoek naar genoemde kruising komt er bijvoorbeeld ook een reconstructie van de t-splitsing Veenderweg-Klaphekweg met een rotonde. Verder laat de gemeente een onderzoek doen naar (extra) fietsstallingsbehoeftes bij haltes van het openbaar vervoer, als dit per locatie ruimtelijk inpasbaar blijkt.

In het vorige plan werd onder meer de aanleg van een rotonde bij de Molenstraat/Raadhuisstraat gerealiseerd. Ook werd het tweerichtingen fietspad op de Lunterseweg aangelegd.

De keuze voor de projecten is dus gebaseerd op het verkeers- en vervoerplan. In 2013 is een nieuw plan opgesteld, in samenspraak met inwoners en organisaties die zich met verkeer bezig houden. Dit plan wordt begin 2014 voorgelegd aan de gemeenteraad.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie