'Realtime' parkeren op Bunschoterplein

17 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente gaat een proef doen met 'realtime' parkeren op het Bunschoterplein in de maanden augustus, september en oktober in 2014. Bezoekers gaan drie cent per minuut betalen, de exacte tijd die geparkeerd wordt.

De slagboom verdwijnt en er kan betaald worden met een pinpas of met contant geld (waarbij je 10 cent per drie minuten betaalt).

Wanneer je wegrijdt zonder te betalen, legt een camera het kenteken vast en krijg je de bekeuring thuis. ,,Zonder slagboom hoeft de gemeente geen 21 procent aan btw te betalen, dus dat is ook mooi'', legt wethouder Breunis van de Weerd uit.

Nadat het parkeertarief vanaf 1 juli 2013 al naar vijftig cent per 17 minuten is gegaan, volgt in de zomer van 2014 dus een proef om te kijken of een verdere verfijning mogelijk is.

,,In die drie maanden hopen we voldoende ervaring op te doen om te kijken of deze manier van betaald parkeren haalbaar is voor Ede.''

De meeste bezoekers aan het centrum parkeren rond de 40 á 50 minuten. De verwachting is dat deze groep parkeerders het meest profiteert van het realtime parkeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie