Wethouder maakt kennis met servicebus lijn 6

18 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Eindelijk direct naar Ede centrum en station dankzij de servicebus lijn 6." Dat was de eerste opmerking die wethouder Breunis van de Weerd te horen kreeg toen hij voor een kennismaking met de nieuwe OV-dienst op de servicebus - lijn 6 stapte.

Voor de passagier van de Gelderhorst die hem dit vertelde via de meereizende doventolk, biedt deze busdienst een uitkomst. Ze kan nu zonder begeleiding (voor de eerste keer) in het centrum komen. Ook de passagiers bij De Klinkerberg en Bethanië gaven aan dat deze extra service, vanaf de voordeur naar enkele belangrijke bestemmingen in Ede, zeer gewenst is.

De servicebus rijdt op vaste tijden via een vaste route naar belangrijke plekken in Ede zoals het ziekenhuis de Albert Heijn XL, station Ede-Wageningen, Raadhuis en diverse woonzorgcentra.

In de servicebus helpen vaste chauffeurs met in- en uitstappen. In de bus kan betaald worden met de OV-chipkaart. De bus rijdt op zeven dagen in de week van zeven uur in de ochtend tot zeven uur in de avond.

Meer informatie: www.syntusgelderland.nl

Wethouder Breunis van de Weerd: ,,Deze dienst is een mooie aanvulling op de service die we kunnen bieden in Ede als dienst naast de regiotaxi. Op vaste tijden vanaf een vaste plek naar belangrijke diensten, instellingen en bestemmingen in Ede en een aansluiting op het openbaar vervoer bij het station. Deze dienst biedt iedereen in Ede en zeker voor personen die wat extra hulp of instaptijd nodig hebben, een mooie uitbreiding van hun mobiliteitsmogelijkheden."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie