Buurtbewoners en jongeren Soembaplein vieren jaarwisseling

18 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Welstede gaat ook dit jaar samen met de buurtbewoners en jongeren van het Soembaplein traditiegetrouw Nieuwjaar vieren. Het vreugdevuur blijft het middelpunt van de activiteiten rondom Nieuwjaar. Uitgangspunt van de activiteit is dat de Oud en Nieuw viering op het Soembaplein rustig verloopt, zonder overlast.

Door en voor jongeren georganiseerd

De jongeren worden door de Nieuwjaarsviering op het Soembaplein van de straat gehouden en worden op deze manier op hun gemak gesteld. Zij nemen deel aan de activiteiten die door hun leeftijdsgenoten georganiseerd wordt. Een ander uitgangspunt van de activiteit is om de talenten van jongeren in te zetten voor de wijk. Zo ontstaat er een positieve binding tussen de jongeren en buurtbewoners.

Binding met de wijk

Tijdens de uitvoering van het programma is er ruimte voor interactie tussen de buurtbewoners en jongeren. Samen kunnen ze het Oudjaar onder het genot van hapje en drankje feestelijk afsluiten. In samenwerking met de Werkgroep Soembaplein worden er voorbereidingen getroffen en een programma opgesteld. Het aansteken van het vreugdevuur vormt het hoogtepunt. De buurtbewoners worden van te voren op de hoogte gesteld. Op deze manier wil Welstede de buurt met de jongeren verbinden.

Programma

Het programma begint om 18:00 uur. De jongeren gaan 's ochtends van start met de voorbereiding. Zij houden zich dan bezig met onder meer de inrichting van de ruimte en het opstapelen van hout voor de vreugdevuur. De verwachting is dat er ongeveer veertig tot vijftig jongeren gaan deelnemen aan het programma. Onder het genot van een hapje van de barbecue en sfeervolle begeleidende muziek zal het nieuwe jaar worden ingeluid.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie