Nieuwland neemt arbeidstrainingscentrum De Schakel over

18 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Nieuwland BV neemt per 1 januari 2014 arbeidstrainingscentrum De Schakel in Ede over van stichting Eleos. Beide partijen tekenden hiervoor dinsdag een overeenkomst.

Voor de deelnemers van het arbeidstrainingscentra zal de overname geen directe gevolgen hebben. Zij kunnen voor dagbesteding en arbeidstraining gewoon terecht in hun vertrouwde omgeving en ontvangen begeleiding van vertrouwde medewerkers. Het verschil is dat deze medewerkers nu bij of via Nieuwland werken.

Nieuwland heeft veel ervaring met dagbesteding en re-integratie voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Prisma Dagbesteding in Ede is bijvoorbeeld ook een activiteit van Nieuwland. De activiteiten van De Schakel sluiten mooi bij die van Prisma aan.

Eleos is blij met deze overname. ,,Voor onze cliënten en de medewerkers is het goed dat de begeleiding op deze manier gecontinueerd kan worden. En ook in aanloop naar de overgang die dagbesteding moet maken van landelijke naar gemeentelijke financiering, is dit een zeer positieve ontwikkeling", aldus clustermanager Dick van Bodegraven van Eleos.

Directeur Ad Punt van Nieuwland: ,,Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben en willen De Schakel voor Ede behouden. Hierbij hechten we er aan om de christelijke identiteit en waarden van dit centrum te continueren."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie