De Kroonschijf op titeljacht

18 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE -  De Kroonschijf dammers hebben een belangrijke stap gezet om het kampioenschap in de Gelderse eerste klasse te veroveren. Concurrent VRD uit Renkum werd met 8-4 verslagen.

De Edenaren bezetten de eerste plaats met negen punten uit 5 duels. BDV uit Bennekom bezet met twee punten minder de tweede plaats. Maar heeft nog wel een wedstrijd te goed.

Beide ploegen ontmoeten elkaar 13 januari in Ede. De beslissing wie met de titel aan de haal gaat lijkt dan beslist te worden 

De Kroonschijf ging op volle oorlogssterkte naar Renkum. Teamcaptain Evert Jochemsen gaf  het goede voorbeeld door de teamcaptain van VRD, Willem van de Berg vakkundig van het bord te spelen. Door een remise van Aart Jochemsen werd het 1-3.

Koos Hoekzema speelde tegen een lastige tegenstander, maar hij wist fraai de gelederen gesloten te houden. Uiteindelijk werd ook op dit bord de vrede getekend. Ook bij Erwin Jochemsen veel strijd. Hij kwam wel onder druk te staan, maar wist uiteindelijk het punt binnen te halen.

Peter Hoogteijling zette van meet af aan zijn tegenstander onder druk en kwam een schijf voor. Toch duurde het nog een paar uurtjes voordat Hoogteijling zijn tegenstander op de knieën kreeg. Hiermee was de overwinning voor De Kroonschijf een feit. Wim

Lammers wilde op het eerste bord het feestje compleet maken, maar wist zijn voordelige stand net niet in winst om te zetten.

Individuele resultaten:

VRD - De Kroonschijf 4 - 8

1. Edwin Loozen - Wim Lammers 1- 1

2. Henk Hoksbergen - Peter Hoogteijling 0 - 2

3. Willem van de Berg - Evert Jochemsen 0-2

4. Jos van Deelen - Koos Hoekzema 1- 1

5. Henk Gerritsen - Aart Jochemsen1-1

6. Piet Davidse - Erwin Jochemsen1-1 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie