Loketten Burgerzaken Lunteren en Bennekom verhuizen

19 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Het loket Burgerzaken van de gemeente Ede in Lunteren verhuist in 2014 van de Rabobank naar het Westhoffhuis in Lunteren. Het loket Burgerzaken in Collage in Bennekom gaat volgend jaar van het gebouw Collage naar een vestiging, die meer centraal in het dorp ligt.

In de loop van 2014 werkt het college van b. en w. een voorstel uit over de toekomst van het Geboorteloket in ziekenhuis Gelderse Vallei, waar mensen nu direct terecht kunnen voor aangifte.

Dat heeft het Edese college dinsdag besloten. Aanleiding hiervoor vormen bezuinigingen. Eén van deze bezuinigingsopties was de opheffing dan wel anders organiseren van de loketten Burgerzaken in Bennekom en Lunteren. Het college kiest ervoor de loketten open te houden, maar op andere locaties en met gewijzigde openingstijden.

In Lunteren is verhuizing noodzakelijk omdat het huurcontract met de Rabobank afloopt. In Bennekom is verhuizing naar een meer centrale plek nodig om het aantal bezoekers terug te krijgen op het oude niveau, toen het loket ook in het centrum gevestigd was.

Het college heeft besloten om per 1 april 2014 zowel in Lunteren als in Bennekom in plaats van twee ochtenden van drie uur, één dag van zes uur open te zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie