Bedrijfstafeltennis: genieten geblazen in sfeervol clubhuis BIT.NL

24 december 2013 om 00:00 Sport

EDE -  Het individuele najaarsbedrijfstafeltennistoernooi 2013  is gewonnen door Rémon Langius (Langius Transport). Hij versloeg in een bloedstollende finale Wetac vertegenwoordiger Eric Vermeulen.

,,Een droomfinale. Je kijkt vooraf naar de bijna zeventig deelnemers. Ik ken de kwaliteiten van de spelers behoorlijk goed. Dan hoop je dat de toppers het ook waar maken. Ook de strijd om het brons tussen winnares Wilma Spelt (Dicks Inn) en Kiki Lamia (Wetac) was het aanzien meer dan waard", blikte Jan Mostert terug.

Een gevoel dat werd gedeeld door de aanwezigen. Slechts weinigen verlieten, ondanks dat de finale pas om 23.35 uur was afgelopen de speelzaal. BIT.NL bleek een goede gastheer. ,,Het ontbrak ons echt aan niets", aldus Herman Klumpenaar.

Hij was een van de elf sponsors die een team had afgevaardigd. ,,Alle sponsoren (18) waren uitgenodigd. Dan er dan elf met een team komen opdagen is fantastisch. Wij koesteren de relatie met onze sponsoren. Het is meer dan alleen het tekenen van een contract en het innen  van de bijdrage", gaf Mostert aan.

Voorronden

De recreatieve en meer geoefende tafeltennissers waren over acht poule verdeeld. In het BIT clubhuis was het al vroeg verzamelen. En nadat de indelingsperikelen was opgelost, ontbrandde de strijd.  ,,Jammer dat er soms spelers zomaar wegblijven. Een telefoontje dat je verhinderd bent is toch wel het minste. Daar zaten ook enkele toppers tussen", aldus wedstrijdleider Peter Groen. 

De poule wedstrijden leverden spectaculaire momenten op. De tussenstanden werden intensief gevolgd. Maar er was ook tijd voor een gesprek. ,,Waarom ik meedoe? Puur voor de gezelligheid. Maar ook om wat terug te doen voor de supporters die ons steunen tijdens de competitie wedstrijden", verklaarde Anita Hanegraaf. De speelsters van het eerste vrouwen team BIT.NL genoot breeduit.

In de poulefase werd Hanegraaf uitgeschakeld. ,,Dat geeft niets. Je hoeft niet altijd te winnen om plezier te hebben. Natuurlijk is een voorgift van soms zeven punten veel. Maar het is ook een eerlijke strijd. Ik train en speel uren per week terwijl een tegenstander alleen tijdens de bedrijfstafeltenniscompetitie in actie komt."

Kruitdampen

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken bleken Rémon Langius (Langius Transport); Eric Vermeulen (Wetac); Andre Snoek (Jumbo); Wilma Spelt (Dicks Inn); Kiki Lamia (Wetac); Jan Mostert (Jumbo), Juul Spies (BIT)en Johan van Leeuwe (ABS Hanegraaf Schadeherstel) de kwartfinalisten.

Maar eigenlijk waren alle voorronde deelnemers winnaars. Treffend uitgedrukt door Martin Knijff (Ommeren Metaal). ,,Ik ben wel uitgeschakeld. Maar wel mooi gewonnen van poulewinnaar Juul Spies. Dat kunnen maar weinigen mij nazeggen", schaterde hij uit.

In de kwartfinale werden de messen geslepen. Maar gelukkig alleen figuurlijk. Op sportieve wijze wisten Langius,Vermeulen. Lamia en Spelt zich voor de halve finale te plaatsen. Opvallend dat alle partijen in twee games werden beslist.

Hallo

Er werd niet alleen om de individuele titel gestreden, om ook om de fel begeerde bedrijven trofee. Deze wisselbeker is het komend jaar te bewonderen bij Supermarkt Jumbo. Dit team behaalde in de voorronden 39 punten.

Zij bleven in het eindklassement, waarbij de drie hoogste geëindigde spelers van een team waren opgenomen,  Langius Transport (38) en Wetac (37) nipt voor. ,,De beker krijgt ongetwijfeld een mooie plek in onze supermarkt. Klanten kunnen zien dat wij graag overal 'Hallo Jumbo' roepen", gniffelde Robert de Boer.  

Halve finale

In de halve finale werd een hoog niveau behaald. Dramatiek en vreugde wisselden elkaar af. De finalisten Eric Vermeulen en Rémon Langius  lieten Wilma Spelt en Kiki Lamia met lege handen achter.

,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Vier service fouten in de beslissende fase kun je tegen een Promotiehoofdklasser als Vermeulen niet veroorloven. Maar met het brons ben ik ook tevreden. En niet te vergeten de support van Dicks Inn. Dat stuwt adrenaline omhoog", aldus Wilma Spelt.

De finale werd een thriller. Eric Vermeulen pakte de eerste game met 11-9. Maar Langius wist ook met 11-9 de stand gelijk te trekken. In de derde set leek het appeltje eitje te worden voor Rémon Langius. Bij 10-8 leek het pleit beslist. ,,Maar niets is zoals het lijkt", meende Langius.

,,Er kwam zand in de machine. Eric Vermeulen knokte zich prachtig terug naar 10-10. Maar dat maakte iets in me los. Met alle risico's werd een 12-10 zege behaald", meende de dolgelukkige winnaar.

Op enige afstand stond Eric Vermeulen uit te hijgen. ,,Ik heb heel lang niet meer op ene hoog niveau gespeeld. Uitkomen in de bedrijfstafeltenniscompetitie bevalt me goed. Dat ik tweede ben geworden is nu misschien een teleurstelling. Maar morgen (vrijdag) kijk ik er met een goed gevoel op terug", meende hij.

Dat deed ook de organisatie bestaande uit Jan Mostert, Peter Groen, Rob de Pater en Eip Janssen. 

,,Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten. Daar moet je ogen niet voor sluiten. Een waardevolle tip was om nog eens naar de indeling voorronden te kijken. Misschien moeten we de meer recreatieve deelnemers uit de sponsorgroep bij elkaar zullen indelen. Deze aflevering deelden we puur in op niveau en geen deelnemers van hetzelfde bedrijf bij elkaar. Wat verder opviel?  Dat de finales van hoog niveau waren en goed bekeken. Gezelligheid en prestaties gingen hand in hand. Dat is de opbrengst die we koesteren", besloot het kwartet. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie