Kerstballet The Sleeping Beauty on screen vanuit Moskou

19 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - CineMec vertoont zondag 22 december The Sleeping Beauty (Doornroosje) op het witte doek, opgevoerd in het Bolshoi Theater in Moskou. Dit sprookjesballet wordt gedanst door het wereldberoemde Bolshoi Corps de Ballet en is het meest bekende balletstuk van Tchaikovsky. De voorstelling is bijna uitverkocht en wordt daarom herhaald op zondag 29 december.

The Sleeping Beauty is een feestelijke voorstelling die de hele familie zal betoveren in de kerstperiode. Het ballet wordt over het algemeen gezien als het meest verfijnde balletstuk van Tchaikovsky. Choreograaf Marius Petipa bedacht voor de eerste opvoering in 1890 schitterende solopassen. Het ballet werd al snel een wereldsucces en ontwikkelde zich tot Petipa's meesterwerk. Deze nieuwe choreografische versie van YuriGrigorovich stamt uit 1973. De voorstelling werd in 2011 live uitgezonden in CineMec.

Op het doopfeest van prinses Aurora spreekt boze fee Carabosse een vreselijke vloek over haar uit: ze zal sterven op haar zestiende verjaardag. Gelukkig kan de Lila Fee die vloek verzachten: Aurora zal niet sterven, maar honderd jaar slapen en door de kus van een prins ontwaken. Als Aurora zestien wordt, komen vier prinsen om haar hand vragen…

Bolshoi Ballet

Het Bolshoi Ballet, opgericht in 1776, staat symbool voor de Russische cultuur en tradities. Het is wereldberoemd door zijn producties van het hoogste niveau. Met een repertoire dat uiteenloopt van nationale klassiekers en internationale meesterwerken tot adembenemende nieuwe producties neemt het ook in de moderne Russische samenleving een belangrijke plaats in.

Algemene informatie:

Voorstelling: The Sleeping Beauty - Pjotr Tchaikovsky

Waar: CineMec Ede, www.cinemec.nl

Datum: Zondag 22 & 29 december 2013

Tijd: 17.00 uur (22 dec) / 13.15 uur (29 dec)

Prijs: 17,50 (CJP/Student: € 12,50) incl. drankje

www.cinemec.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie