Professionele aanpak vastgoed

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente Ede is druk in de weer om het vastgoedbeleid professioneel aan te pakken. Het vastgoedbeleid wordt gecentraliseerd en het vastgoed wordt ondersteunend gemaakt aan de doelstellingen, functies en voorzieningen. Dit naar aanleiding van raadsvragen van HillardFredriks van het CDA.

Ook landelijk krijgt de aanpak van het gemeentelijk vastgoed nu aandacht. ,,Eind oktober vond voor het eerst de Gemeentelijke Vastgoed Dag plaats. Deze nieuwe dag is een initiatief van het Instituut voor Vastgoed en Duurzaamheid. Centraal staat hierbij het beheer, het rendement en de duurzaamheid van het gemeentelijk vastgoed," aldus Fredriks.

Ede is momenteel druk doende de vastgoedportefeuille goed in kaart te brengen. De functies van het vastgoed zijn eigen huisvesting, maatschappelijk vastgoed en overig vastgoed. Bij dat laatste kan gedacht worden denken aan molens en schaapskooien.

In lijn met het in kaart brengen worden ook de kosten van eigendom dan wel huur in kaart gebracht. Vooruitlopend op de centralisatie wordt op dit moment prioriteit gegeven aan het optimaal benutten van het vastgoed. De bestemmingsplannen worden veelal toereikend geacht en in het kader van de drie decentralisaties gaat bij het gebruik van vastgoed meer en beter worden samengewerkt met andere organisaties.

,,Het proces van verandering in de aanpak is nu in gang en heeft wellicht mede door de vragen van het CDA een zetje gekregen. Toegezegd is om in 2014 uitgebreider op het gemeentelijk vastgoedbeleid terug te komen", stelt HillardFredriks.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie