Boswachter in de sporen van de oermens

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen wandelt zaterdag 4 januari over de Sysselt om in de sporen van de oermens te treden en de natuur te voelen.

De Sysselt bij Ede is een ideale plek om kennis te maken met de oude ontstaansgeschiedenis van onze leefomgeving. De wandeling gaat langs een aantal karakteristieke plekken: het Zandbos, het Paradijs en mogelijk het Doornbos en het Hertenbos.

Misschien kraakt de sneeuw onder de schoenen of gaat de tocht door de modder over kletsnatte paden. Dat is nu precies de charme van een winterwandeling die kan herinneren aan de beproevingen van de laatste ijstijd. In dit gebied liepen ooit Neanderthalers, jagers-verzamelaars en waarschijnlijk ook de Romeinen.

Start om 13.30 uur aan de noordzijde van station Ede-Wageningen. Duur: 2 à 3 uur. Deelname: 5 euro per persoon; kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro per persoon.

Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen.

Voor meer informatie, bel gids Henk Huizing, tel. 06 - 51 96 63 59.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie