Inzameling winterkleding voor slachtoffers hevige kou Marokko

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Bij het centrale inzamelpunt in Ede en 36 andere punten in Nederland startte zaterdag 21 december een inzamelactie van winterkleding die al worden uitgedeeld in het Atlas- en Rifgebergte in Marokko. Iedereen die winterkleding nieuw of bijna nieuw heeft en wil doneren, kan deelnemen en daarmee de lokale bevolking in Marokko steunen.

Gehele dorpen in het midden Atlas gebied en in het noorden van Marokko zijn afgesloten door hevige sneeuwval. De doorgaans arme bevolking in de gebergtes heeft een groot tekort aan winterkleding, wintergoederen en dekens om zich tegen de kou te weren. Afgelopen jaar heeft de winter ruim 20 slachtoffers geëist.

De winterkleding die mag worden ingeleverd is nieuw en nog in zeer goede staat. In het centrale inzamelpunt kunnen deelnemers het volgende inleveren; Jassen, warme kleding en thermo onderkleding, schoenen/laarzen, dekens, kruiken, sjaals/mutsen/handschoenen et cetera.

Het initiatief is opgezet door een netwerk van vrijwilligers in heel Nederland in samenwerking met Stichting Wish2Care die hun krachten bundelen via social media voornamelijk Facebook. De centrale ruimte in Ede is waar alle kleding bijeen komt, wordt gesorteerd en verpakt wordt gesponsord door woningbouwvereniging Woonstede.

De winterkleding kan tot en met 29 december worden afgeleverd aan de Elleboog 4 in Ede. In de weekenden kunnen deelnemers zonder afspraak kleding brengen van 10.00 tot 20.00 uur. Op de doordeweekse dagen graag even bellen met nummer: 0655112165

De Stichting Wish2Care coördineert en voert het gehele project We Care For Morocco uit.

Wish2Care heeft ten doel het ondersteunen en verzorgen van de levensbehoeften van de behoeftige medemens en het verrichten van al hetgeen met het vorenstaand verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Wish2Care heeft geen winstoogmerk en dient het algemeen belang.

Voor het uitvoeren van projecten zijn de initiatiefnemers afhankelijk van donaties.

Donateurs kunnen dit project steunen door een gift :

Stichting Wish2Care

Giro: 6134458

Omschrijving: We Care For Morocco

Stichting Wish2Care KVK 58641963 Tel. 06-36143669

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie