Sterke afsluiting volleyballers CRM Partners-BSVO

22 december 2013 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - In stijl hebben de volleyballers van CRM Partners-BSVO de eerste competitiehelft afgesloten. Tegenstander en naaste concurrent NVC 3 werd in Nijkerk met 0-4 verslagen.

De wedstrijd begon voor de mannen wel met een kleine hindernis, want de shirts bleken door een misverstand nog in Otterlo te staan. De wedstrijd begon dan ook zonder coach Anton Meeuwse, die naar de SERO ging om de shirts te halen.

Ondanks zijn afwezigheid begonnen de Otterloërs sterk aan de eerste set tegen het jeugdige team van NVC. Sterk serveren van Marco van Alfen en Philemon de Geus bracht NVC in de problemen en al snel was de eerste set met 10-25 binnen.

De tweede set verliep echter anders. Halverwege de set konden de shirts aan, maar toen keek BSVO al tegen een achterstand aan. De servicedruk was minder en aanvallend werd er te vaak gekozen voor prikballen. NVC maakte hier gebruik van en BSVO moest gebruik maken van twee time-outs en een wissel.

Uiteindelijk pakte dat goed uit, want met 23-25 werd er toch nog gewonnen. Nadat set 3 simpel was gewonnen (12-25) en de winst daarmee binnen, lukte er in de vierde set maar weinig. Voor de neutrale toeschouwer viel er dan ook weinig te genieten. Pas tegen het einde van de set werd de service van Ad Jansen NVC te machtig en een achterstand van 6 punten werd omgebogen in een voorsprong van 2 punten. Die hield BSVO vast (23-25) en zo konden er 5 punten worden bijgeschreven. Dankzij deze overwinning schoof BSVO van plaats 11 naar 8 en daardoor is er meer afstand genomen van de laatste plaatsen.