Column 'Redelijk Getikt': Verleiding en Relax

23 december 2013 om 00:00 Nieuws

Onno Hoes is inmiddels een redelijk bekende naam. Als burgemeester van Maastricht speelde hij zich de afgelopen maand namelijk behoorlijk in de kijker, al was dat vast niet zijn bedoeling. De echtgenoot van tv-presentator Albert Verlinde was kussend 'betrapt' met een ander heerschap. En zo'n slippertje past niet bij je rol als burgervader en je voorbeeldfunctie, hoe liberaal een VVD'er zich ook mag voelen.

Een Canadese collega van Hoes reed ook een scheve schaats. Rob Ford, burgemeester van de stad Toronto, gebruikte namelijk drugs en als gevolg gedroeg hij zich 'uitzinnig'. Onlangs maakte hij een woeste rondedans in de raadszaal op de muziek van een reggaeversie van 'MerryChristmas'. Ford wordt nu niet meer serieus genomen en de politiek betrekt hem niet bij de aanpak van de zware winterstorm die het land teistert. Een half miljoen Canadezen zit nu zonder stroom.

Gelukkig is in Ede alles rustig. Onze burgemeester zien we niet hevig zoenend met een andere vrouw in grandcafé De Verleiding. Ook betrappen we hem niet met een joint in coffeeshop Relax. Laat staan dat hij in de raadszaal headbangt op een metalversie van 'Stille Nacht'. Los daarvan wordt van hem ook geen bovenmatige inspanning gevraagd als het gaat om de milde winter aan deze kant van de oceaan.

Op de drempel van het nieuwe jaar mag Cees van der Knaap zich wél vol overgave storten op 'Ede, hoofdstad van de smaak'. Laten we met Kerstmis en in 2014 proeven van het goede!

door Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie