Edese aangehouden voor inbraak Spijkenisse

23 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Een 25-jarige vrouw uit Ede is zaterdag in Spijkenisse aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning in Spijkenisse begin oktober.

Donderdag 3 oktober 2013 om ongeveer kwart voor twee 's middags komt een man aan bij zijn woning aan de Lobeliastraat in Spijkenisse. Voor zijn woning wordt hij aangesproken door een onbekende vrouw. Tegelijk ziet hij dat achter de vrouw twee onbekende vrouwen zijn woning uitvluchten. De man probeert de vrouw die hem aansprak aan te houden. Maar de vrouw ontkomt door haar jas en trui uit te trekken. Ze laat wel haar tas op de gang laten liggen met daarin een legitimatiebewijs en een rijbewijs.

Op 6 november 2013 wordt de eigenaresse van het rijbewijs, een 25-jarige vrouw uit Ede, aangehouden. Zij ontkent iedere betrokkenheid en vertelt nooit in Spijkenisse te zijn geweest. Eerder had zij aangifte gedaan van diefstal van haar rijbewijs. De politie moet de verdachte heen zenden, maar laat het er niet bij zitten. Haar telefoongegevens worden opgevraagd en daaruit bleek de vrouw wel degelijk op 3 oktober in Spijkenisse te zijn geweest. Uit DNA-onderzoek komt de naam van een tweede verdachte naar voren eveneens woonachtig in Ede. Beide vrouwen bleken telefonisch contact met elkaar te hebben.

Zaterdag 21 december is de 25-jarige vrouw opnieuw aangehouden. De tweede verdachte bleek niet thuis te zijn en is door de politie gesignaleerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie