Helers aangehouden met gestolen sieraden

29 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De beroepsmatige nieuwsgierigheid van een bijzonder opsporingsambtenaar zorgde er vrijdagavond voor dat drie helers door de politie zijn aangehouden. Gouden sieraden die zowel de verkopers als goudopkoper bij zich hadden, ontwijkend gedrag en twijfelachtige verklaringen leidde tot gouden sieraden met een dubieuze herkomst.

Omstreeks 16.30 uur observeerde een toezichthouder een opkoper in Ede, waar enkele hem ambtshalve bekende jongens 'op bezoek' waren. De toezichthouder besloot hierop een controle te verrichten op het opkopersregister waarin pandjesbazen moeten bijhouden van wie ze wat kopen. Bij zijn komst stoven de jongens weg; de toezichthouder hield twee verdachten tegen tot de komst van de gewaarschuwde politie.

Sieraden in stoel

In het pand troffen de politieagenten twee minderjarigen aan van 15 en 16 jaar, beiden afkomstig uit Ede. Bij zowel de opkoper als beide mannen is een onderzoek ingesteld. Het drietal is uiteindelijk aangehouden en meegenomen naar het politiebureau op verdenking van heling van gestolen sieraden en/of sieraden waarvan de herkomst niet duidelijk kon worden gemaakt. Zo had een van de jeugdige verdachten tijdens het onderzoek, geprobeerd sieraden in de stoel waarin hij zat, weg te werken.

De sieraden die de verdachten bij zich hadden en aanwezig waren in de winkel zijn in beslag genomen, waaronder sieraden die een van de politiemannen herkende van een inbraak enkele dagen geleden. Met de benadeelden wordt door de recherche, die de zaak in onderzoek heeft, contact opgenomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie