Bomen Rijdende Rechter gaan plat

31 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Tijdens een zitting van de Rijdende Rechter in de Drie Gratiën Zaal van Buitenzorg aan de Amsterdamseweg in oktober 2013 sprak Reina Muller de historische woorden: ,,Ik ben het zat.” Zij had het helemaal gehad met de Douglas spar van haar buurman Bogers aan de Drik Wiggerstraat.

De boom zou voor verstopping in de regenpijp zorgen en daarom had de familie Muller regelmatig wateroverlast in de kelder. De uitzending van rijdende rechter, mr. Frank Visser, moet nog steeds op de televisie uitgezonden worden. Alleen, voordat dat gebeurd is het over en uit met de boom.

Al jaren hadden de buren aan de Derk Wiggerstraat onenigheid over de boom. Tijdens de zitting ontstond er verwarring bij de twee kibbelende buren toen mr. Frank Visser vertelde dat de boom formeel eigendom is van Woonstede.

Volgende week dinsdag 7 januari 2014 komt er in de Dirk Wiggerstraat een ploeg, die de bomen gaat kappen. De gemeente Ede heeft daarvoor inmiddels een vergunning verleend. En een filmploeg van de Rijdende Rechter komt het kappen filmen. Ook woningcorporatie Woonstede verleent medewerking aan de kap.

,,Maar Woonstede is geen partij in deze zaak,” zegt een woordvoorster van de woningcorporatie. ,,De uitspraak van de rechter geeft aan dat de boom door de bewoner gesnoeid moet worden binnen drie maanden. De bewoner heeft toen aan Woonstede gevraagd dit verder te regelen en de hele boom weg te halen. Woonstede is geen eigenaar van de boom. Dat wij de boom nu weghalen is dus service.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie