Twee supermarkten in Kernhem

31 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Er komen twee supermarkten in de wijk Kernhem bij de nieuwbouw van Het Nieuwe Landgoed, tussen de N224 en de Stakenberg. De nieuwbouw zal in april/mei van 2014 beginnen.

door Freek Wolff

Nog niet bekend is welke namen dit worden, maar wethouder Marije Eleveld laat weten dat het om een A-merk gaat en een 'prijsvechter'. ,,Het is voor 99 procent zeker, alleen de handtekeningen moeten nog worden gezet'', aldus Eleveld.

Het kleine winkelcentrum krijgt bovendien een café en een medisch centrum. In dat laatste pand is in elk geval ruimte voor meerdere huisartsen, terwijl er nog gezocht wordt naar specialisten in die branche die zich hier willen vestigen. In het medisch centrum komt vermoedelijk wel een dependance van de Acacia Apotheek aan de Doornlaan in Ede.

Eind januari komt er een informatieavond in L'Orage aan de Lunterseweg voor omwonenden van Het Nieuwe Landgoed, waar overigens ook een nieuwe naam voor wordt gezocht.

Woningen

Bouwinvest uit Amsterdam wordt eigenaar van alle nieuwbouw. Deze belegger gaat ook de dertig commerciële huurwoningen bouwen die zullen verrijzen op de hoek van de Stakenberg en het Hogewoud. Aan de andere kant van het winkelcentrum worden dit jaar langs de Stakenberg (grenzend aan Het Carré) tien koopwoningen gebouwd, de zogenoemde Kantelen. Deze vrijstaande huizen en twee-onder-één-kap zijn te koop vanaf 310.000 euro.

Het is de bedoeling dat in 2014 ook aan de zuidkant van de N224 in de wijk Veldhuizen de nieuwbouw van Het Nieuwe Landgoed wordt voortgezet, alleen hier iets later in het jaar. Daar komen nog 38 huizen voor woningcorporatie Woonstede, 18 in een rij en 20 gestapeld. Bovendien is hier een nieuw buurtcentrum gepland.

Een nieuw fietstunneltje moet Veldhuizen met Kernhem gaan verbinden. Voor autoverkeer is juist in december de N224 op dit deel verbreed naar een vierbaansweg, terwijl hier reeds een afslag is gemaakt dat straks met een weggetje aan de oostkant om het winkelcentrum aan zal sluiten op een nieuwe parkeerplaats.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie