Evangelische kerk verhuist naar Enka

3 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - De evangelische gemeente 'Adelaarsnest' heeft de naam veranderd in House Of Praise Ede, oftewel Hope. Tegelijk verhuist de kerk haar bijeenkomsten van het Soma-gebouw aan de Kerkweg naar het zalencentrum op het Enka-terrein.

door Freek Wolff

,,De naam riep bij veel mensen associaties op met het buitenverblijf van Hitler, dus daar wilden we vanaf'', legt Bruce Wijnen (38) uit. ,,Na bidden en vasten zijn we op de nieuwe naam Hope gekomen.''

De geboren Lochemer groeide op in Lelystad en kwam terecht op de Discipelschapschool Vorming en Actie in Ede, waar Bruce zijn vrouw Angelique ontmoette.

Het stel steunde anderhalf jaar een kerk in de Verenigde Staten bij het jeugdwerk, met veel sport- en muziekactiviteiten en ontmoeting. Terug in Ede sloten ze zich weer aan bij het Adelaarsnest, dat in 1995 als jeugdkerk was opgericht door Dave Frederiksz.

Eigen geluid

Het is nog steeds een kleine gemeente van ongeveer vijftig á zestig personen, inclusief kinderen. ,,Elke evangelische kerk heeft zijn specifieke plek. We hebben een eigen geluid en zijn een enthousiaste groep die ervan houdt om de tijd te nemen om God groot te maken met lofliederen. Bovendien vinden we een kleine groep prettig'', legt Bruce uit.

Zijn vrouw vult aan: ,,Dat geeft een soort familiesfeer. Je wordt gezien, kent elkaar en gaat niet op in een grote groep. Sommige gelovigen vinden dat laatste juist prettig en daar zijn dan weer andere kerken voor.''

Het 'praise'-aspect zal - als het goed is - ook tot uiting komen in de levensstijl, verklaart het echtpaar. ,,Je hoeft je niet te schamen om christen te zijn en op je plek iets van Jezus te laten zien. Het is een boodschap van liefde, relatie en dienstbaarheid.'' Hope steunt netwerk Dien Je Stad financieel.

Zelfstudie

Wijnen werkt al heel wat jaren voor autobandspecialisten, maar reserveert wekelijks de vrijdag, avonden en het weekend voor zijn taak als voorganger van Hope. Hij mist het niet dat hij geen theoloog is. ,,Met zelfstudie kun je jezelf verrijken. Bovendien zegt veel kennis weinig over je relatie met God. Jezus is niet gekomen om een religie te beginnen die bol staat van de wetten. Hij kwam om een verbroken relatie met mensen te herstellen.''

De kerk begon ooit in een huiskamer, verhuisde naar een zaaltje en de aulo in welzijnscentrum 't Riet, waarna vanaf 2001 gekerkt werd in het Soma-gebouw. Dit gebouw wordt gesloopt, dus moest het Adelaarsnest noodgedwongen op zoek naar een andere plek. Die werd gevonden op het Enka-terrein in het zalencentrum (schuin achter de poort). Hier vindt in elk geval elke zondag een dienst plaats die duurt van 10.30 tot ongeveer 12.30 uur.

Op de foto: Bruce en Angelique Wijnen voor de Enkapoort. Schuin hierachter is het zalencentrum waar Hope diensten gaat houden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie