Grenzen vervagen tijdens eerste editie Edese Beursvloer

7 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - De paden van Edese ondernemers en lokale maatschappelijke organisaties kruisen elkaar in 2014 minimaal één keer. Op 11 februari, tijdens de eerste editie van Beursvloer Ede. Geld is niet welkom, betalen doe je met mensen, materialen of met je expertise. 'De Beursvloer moet uiteindelijk overbodig worden', legt projectleider Angelique Ottens uit.

door Hanneke Bulten

Nog ruim een maand te gaan en dan openen De Medewerker en De Edese Uitdaging de handelsdag in Cinemec. Meedoen aan de Beursvloer, een initiatief dat jaarlijks in meerdere steden wordt georganiseerd, is iets heel anders dan een goed doel steunen. ,,Deelnemende bedrijven gaan in 2014 daadwerkelijk iets doen voor de lokale samenleving, ze zien het effect ervan." Volgens Ottens brengt de Beursvloer twee werelden bij elkaar: die van de directeur van een groot bedrijf en die van de coördinator van een lokale stichting.

Waardevolle kennis

Hoe gaat dat in zijn werk? Deelname is gratis, voor zowel organisaties als bedrijven. ,,Zzp'ers zijn meer dan welkom", voegt Angelique Ottens daar meteen aan toe. ,,In plaats van mensen of materialen kunnen zij kennis leveren, bijvoorbeeld op het gebied van pr, marketing en/of communicatie. Heel waardevol voor de deelnemende stichtingen."

,,De maatschappelijke organisatie formuleert een hulpvraag, bijvoorbeeld op het gebied van automatisering. Wie kan hun helpen met het opzetten van een systeem waarin ze gegevens van vrijwilligers handig kunnen terugvinden? De projectleider organiseert voorafgaand aan 11 februari een training voor deze organisaties. Eenmaal op de Beursvloer moet je je verhaal paraat hebben. En ondernemers vragen die dag om een tegenprestatie. Dat kan van alles zijn, een cursus of een ruimte om te vergaderen."

Dagdeel

Tussen de deelnemers bevinden zich veel zzp'ers. Waarom stellen zij hun kostbare tijd beschikbaar? ,,Ik wil met eigen ogen zien wat er gebeurt", verklaart zzp'er André Noorlander. Hij kiest er voor elke week minimaal een dagdeel bezig te zijn met iets anders dan geld verdienen. André's inbreng zal bestaan uit kennis op het gebied van ict en automatisering.

Hij ziet dat het voor maatschappelijke organisaties lastig is om binnen te komen bij bedrijven. En hij signaleert dat Edese ondernemers niet de tijd nemen om zich te verdiepen in lokale organisaties en daardoor niet weten hoe ze kunnen helpen. ,,Ik verwacht dat tijdens de Beursvloer de grenzen tussen zakelijk en maatschappelijk Ede vervagen."

Meedoen? Meld je aan via www.beursvloerede.nl/deelnemers. Al bijna 50 organisaties en 24 bedrijven doen mee. De Beursvloer is op dinsdag 11 februari van 15.00 tot 18.30 uur in Cinimec, Ede.

Foto:

De Beursvloer is een initiatief dat jaarlijks in meerdere steden wordt georganiseerd. Op de foto: de Beursvloer in 's-Hertogenbosch.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie