Belang LunterscheBuurtbosch gewaarborgd voor toekomst

7 januari 2014 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Stichting Het LunterscheBuurtbosch en de gemeente Ede zetten de samenwerking in het beheer van Het LunterscheBuurtbosch voort. Dat is belangrijk, want het LunterseBuurtbosch heeft grote natuurlijke en cultuurhistorische waarde. Met het genomen besluit wil de gemeente de samenwerking met de Stichting LBB continueren en daarmee het belang van het Luntersche Buurtbos voor de samenleving naar de toekomst toe waarborgen.

De stichting is verantwoordelijk voor het in stand houden van het LunterscheBuurtbosch als natuurgebied. Het bos kent belangrijke natuur-, cultuurhistorische-, en landschappelijke waarden, zoals het bladpatroon, de Koepel, de Notarisbank, het Middelpunt van Nederland, de Galgenberg en de Lindeboomsberg, de rondebank en de eendenvijver. Daarmee is het van essentieel belang voor de Gemeente in het algemeen en voor Lunteren in het bijzonder.

De gemeente staat voor een samenleving waarin burgers participeren. Het LunterscheBuurtbosch is hier een mooi voorbeeld van. Onder andere via de 'Vrienden van het LunterscheBuurtbosch' en de 'Boswacht' werken vele vrijwilligers met de gemeente samen om het bos te onderhouden en schoon te houden. De gemeente zorgt voor het profesionele onderhoud. De samenwerkingsovereenkomst bevordert de instandhouding van het Buurtbosch en ondersteunt indirect de inzet van de vrijwilligers.

De samenwerking tussen Gemeente Ede en Stichting Het LunterscheBuurtbosch werd geformaliseerd toen in 1974 de eerste overeenkomst werd getekend tussen beide partijen. De huidige beheerovereenkomst, uit 2004, loopt binnenkort af. In de nieuwe beheerovereenkomst zijn de afspraken herzien en aangepast aan deze tijd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie