Adil Lahrech en Edesche Boys na dit seizoen uit elkaar

8 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Aan het eind van het lopende seizoen nemen trainer Adil Lahrech en zondag vijfdeklasser Edesche Boys afscheid van elkaar.  

De trainer debuteerde dit seizoen bij de hoofdmacht. Daarvoor was hij assistent-trainer naast Ron Wien. De spelersgroep is vrijdagavond ingelicht.

,,Adil Lahrech heeft zelf gekozen het contract niet te verlengen. Binnen het bestuur was een meerderheid voor samen doorgaan", aldus Boys voorzitter Richard Stap.

,,De spelersgroep was verdeeld. Maar dat is altijd zo. Er is geen trainer die op honderd procent steun kan en mag rekenen", gaat Stap verder.

Adil Lahrech (33) licht de toch wel verrassende stap graag toe. ,,Ik ben te druk met mijn werk en studie. Oktober jl. ben ik bij woningcorporatie Dudok Wonen in Hilversum van functie gewisseld. Maar dat betekende wel dat ik een makelaarsstudie moest volgen. Daarnaast heb ik twee opgroeiende kinderen. Daar wil ik echt van genieten. Door de reistijd Ede-Hilversum vice versa kom ik soms laat thuis. Het is snel eten, tas pakken en wegwezen. Dat wil ik niet meer."

Lahrech geeft ook aan dat de functie van hoofdtrainer veel meer omvat dan men denkt.

,,Je hebt de volle verantwoording voor een groep. Je bent niet alleen 'people manager' maar soms ook 'maatschappelijk werker'. Je moet voor iedereen een luisterend oor hebben. Ik heb dit besluit wel overwogen genomen. Ook in het belang van Edesche Boys. Zij hebben nu ruim de tijd uit te kijken naar een nieuwe trainer."

Hij geeft aan over de resultaten in de vijfdeklasse tevreden te zijn. ,,Edesche Boys bezet in de vijfdeklasse op dit moment de derde plaats. Met de groep is afgesproken dat wij in de tweede competitiehelft vol voor nacompetitievoetbal gaan", besluit de gemotiveerde Adil Lahrech.

Wie de opvolger wordt, is op dit moment nog niet bekend. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie