DES verslaat streekgenoot PDC Putten

2 januari 2014 om 00:00 Sport

LUNTEREN - De dammers van DES Lunteren lieten dinsdagavond zien dat ze weer helemaal terug zijn. De inhaalwedstrijd in de Gelderse hoofdklasse tegen een gehavend PDC Putten werd met 11-5 gewonnen.

De gasten traden met slechts zeven spelers aan. Tevens was DES lid en PDC kopman René Alderliesten afwezig. Een behoorlijke handicap voor PDC tegen een gemotiveerd DES Lunteren.

Na deze zege bezet in de Gelderse hoofdklasse nu de zesde plaats. De achterstand op koploper VBI Huissen is vijf punten.

De wedstrijd begon met een 2-0 voorsprong voor DES. Harmjan Lammers zag een lege tafel aangeboden en de punten werden reglementair toegewezen. Dik van Roekel liet zien dat hij totaal uit vorm is. De DES speler trapte in een simpel zetje tegen Jan Oost en kwam een schrijf achter. Hierdoor verloor hij de partij en was de tussenstand 2-2.  Van Roekel moet snel op zoek naar zijn oude vorm.

Wisselend

Jacco Bos speelde tegen Henry Kieft. De laatste opende goed, maar na de opening werd het al snel minder. Bos kon gemakkelijk doorbreken en de partij in zijn voordeel beslissen. Aldert van Eck speelde een slechte partij en trapte in een drie om drie naar dam. Met een slecht eindspel kon hij toch nog een remise uit het vuur slepen, zodat DES met 5-3 voorstond.

Sander Neutel speelde een sterke partij tegen Serge Visser. Al snel was duidelijk dat Neutel veel beter stond en ook Visser had dit door. Hij moest een schrijf offeren en won zo zijn eerste partij van het seizoen. Bij een 7-3 voorsprong speelde Arjen Timmer een saaie partij tegen Jaap van de Werfhorst. Van de Werfhorst ruilde zoveel mogelijk af en zo was de partij al snel in een dunne stand beland. Timmer probeerde nog wel de winst te vinden, maar de Puttenaar speelde sterk tegen en de remise was een feit.

Arwin Lammers speelde een sterke partij tegen Herman Cousijnsen. Een sterk centrum sloeg over in een sterke flankaanval. Cousijnsen sputterde nog tegen, maar de nul was eigenlijk al een feit. De speler uit Putten kon op geen enkele manier een remise behalen en ook op tempo was Lammers sterk in het voordeel. Deze zege betekende een 10-4 tussenstand, waardoor DES zeker was van de winst.

De laatste partij speelde Arno Bos tegen Henk Timmer. De ploeggenoten uit het tweede landelijke team speelden een klassieke partij.  Timmer schoof gedecideerd naar een remise toe en Bos kon daar niks aan doen. Hij moest meegaan met het spel van de PDC speler en zo werd de partij remise. Misschien was agressiever spel van de Lunteraan beter geweest, maar in de partij werd gekozen voor ander spel.

DES gaat 16 januari op bezoek bij het eveneens in de middenmoot staande WDSV 2 in Wageningen.

Individuele uitslagen:

DES - PDC Putten 11-5

Harmjan Lammers - NO 2-0

Aldert van Eck - Herman Arissen 1-1

Arwin Lammers -  Herman Cousijnsen 2-0

Arno Bos -  Henk Timmer 1-1

Jacco Bos - Henry Kieft 2-0

Sander Neutel - Serge Visser 2-0

Dik van Roekel -  Jan Oost 0-2 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie