Vijf Edese apotheken samen sterk

9 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Ze slaan de handen ineen. De vijf Edese apotheken hebben inwoners veel te bieden. Met elkaar werken ze aan verdere verbetering van de dienstverlening. Zo geven ze niet alleen afgestemd advies aan de balie of tijdens bijeenkomsten, mensen kunnen ook 24 uur per dag hun medicijnen ophalen. Dossiers worden zorgvuldig bijgehouden en altijd gecontroleerd. Hiermee voorkomen de vijf apotheken versnippering van dossiers. Voor de veiligheid is dat een 'must', vinden de apothekers. Met de vermelding 'Edese apotheken, dicht bij huis' zet het vijftal hun samenwerking nog beter op de kaart.

Ziek zijn is vaak al moeilijk genoeg. Daarom bieden de Edese apotheken betrouwbare ondersteuning. De apotheek kan meedenken over de persoonlijke situatie probeert zoveel mogelijk zorg op maat te leveren.

De apotheek dicht bij huis bewaakt welke medicatie mensen gebruiken. Zo is bekend welke combinaties van geneesmiddelen mogelijk zijn, maar ook of deze geschikt zijn bij bepaalde overgevoeligheid. Een compleet overzicht van al het geneesmiddelengebruik is van levensbelang. Een sluitende medicatiebewaking kan alleen als alle gebruik bij de apotheek bekend is. Eén dossier is wel zo veilig.

De Edese apotheken nemen bij elke eerste uitgifte uitgebreid de tijd. Tijdens een medicijngesprek, in een speciale spreekkamer, kunnen mensen hun medicijnen ook met een apotheker doornemen en vragen stellen over het gebruik ervan. Als cliënten dat willen, kunnen de apotheker en arts de medicatie herbeoordelen en eventueel aanpassen. Goed om te weten: apothekers en de assistentes hebben een beroepsgeheim.

De Edese apotheken bieden dicht bij huis verschillende diensten. Zo is er de gratis herhaalservice, waarbij geen nieuwe recepten meer nodig zijn. De apotheek en huisarts zorgen er samen voor dat mensen op een vaste afhaaldag medicijnen kunnen komen halen. Lukt het om geldige redenen niet om zelf te komen, biedt de bezorgservice uitkomst.

Als mensen veel verschillende medicijnen op een dag gebruiken, kan het gebeuren dat het overzicht ontbreekt. De apotheek kan dan de medicijnen in afgepaste hoeveelheden voor de juiste momenten van de dag verzorgen. Elke week krijgen mensen hun medicatie in één overzicht met een medicatierol, ook wel een baxterrol genoemd. De vijf Edese apotheken hebben tot slot allemaal medicijnkluisjes. Hierdoor is een 24-uursservice mogelijk.

De apotheek dicht bij huis leeft met mensen mee. Dat geeft een vertrouwd en veilig gevoel. Het vijftal roept daarom op om altijd te kiezen voor één van de Edese apotheken dicht bij huis.

www.edese-apotheken.nl

Acacia Apotheek | Edesche Apotheek | Apotheek Rietkampen | Apotheek Veldhuizen | Apotheek Weideman

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie