DAKAR 2014: GINAF Rally Power geeft behoorlijk gas

8 januari 2014 om 00:00 Sport

EDERVEEN - De teams van GINAF Rally Power hebben vrijdag in de zesde etappe behoorlijk gas gegeven.

Wuf van Ginkel en Jos Smink reden zich naar een prima positie in de sub-top van de zesde etappe. De Edervener klasseerde zich als 16e en de snelle Hooglander parkeerde de GINAF als 24e in het bivak in Salta.

Nadat Wuf van Ginkel donderdag al het nodige herstel vertoonde heeft de rallyrijder uit Ederveen ook vandaag uitstekend gepresteerd. De 156 kilometers van San Miguel de Tucuman naar Salta raffelde Van Ginkel met zijn co-piloten Hugo Kupper en Bert van Donkelaar af in iets meer dan twee uur. Na de slechte woensdag, speelt Van Ginkel met plaats 35 geen rol meer in het algemeen klassement.

De verrassende winnaar van de proef was Peter Versluis. Wuf van Ginkel had 12 minuten en 30 seconden meer nodig voor het traject. Martin van den Brink eindigde net achter zijn 'buurman'.  De Harskamper in de GINAF had elf seconden meer nodig voor de 156 kilometers.

Ook Jos Smink had blijkbaar haast om richting de rustdag te koersen. Smink had 6 minuten en 35 seconden meer tijd nodig om de proef af te leggen dan kopman Wuf van Ginkel. Hij klasseerde zich als 24e.

De teams hebben nu een flinke periode om te herstellen van de inspanningen. De rustdag in Salta zal voor de monteurs echter geen rustdag zijn. De trucks worden volledig klaargestoomd voor het tweede deel van de Dakar Rally. Zondag gaat de strijd in Argentinië verder.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie