Dakar 2014 rustdag: 'Het regent en het stormt in het bivak'

12 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - SALTA - Tijdens de rustdag in de rally is het de bedoeling dat er lekker kan worden gesleuteld aan de trucks en kan worden opgeruimd. Vandaag in Salta zit het even tegen, storm en regen denderen over de lokale pampa's in Argentinië.

Heel even vanochtend vroeg was de zon actief maar daarna was het eerst de storm die over het bivak raasde en later kwam het met bakken uit de lucht. Heerlijk verkoelend, dat dan weer wel.

Ondertussen werden de trucks van Wuf van Ginkel en Jos Smink helemaal nagelopen, van nieuwe remblokken tot nieuwe stickers, alles wordt gecheckt. De belangrijkste taak heeft Joost van Linden, vakman van Cummins Nederland, hij reist de hele Dakar 2014 mee en checkt elke dag ondermeer het motormanagement. Niet alleen van achter zijn computer, maar ook in de overall werkt Joost ook iedere nacht gewoon mee.

Ook Cummins zet zich maximaal in om de komende drie jaar overwinningen binnen te gaan slepen. Vandaag is er zelfs overleg met de rijders en de grote bazen van Cummins en wordt de eerste week geëvalueerd. Op verzoek van de rijders kan vandaag, na het overleg digitaal het één en ander aangepast worden en kan er volgende week nog harder worden geracet.

Veel gasten

Verder vandaag veel gasten over uit Nederland, in totaal 25 Dakar-fans kunnen handen schudden met onze gladiatoren. Een aantal kan met Jan Lammers mee in de truck een stukje door Salta en verder kunnen ze de hele dag luisteren naar de grote Dakar verhalen in het bivak.

Aan het einde van de rustdag werd het toch weer iets droger en konden de gasten van het GINAF Rally Power Team met een tevreden gevoel naar huis en staan de trucks er weer netjes bij voor de zevende etappe van vandaag. In totaal 755 kilometer door de 'Salinas Grandes' rondom Salta, waarvan zelfs 525 kilometer proef.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie