BSVO boekt negende zege op rij

13 januari 2014 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Voor de negende keer op rij wisten de volleybalsters van CRM Partners BSVO hun wedstrijd te winnen; concurrent Set Up'69 werd in Scherpenzeel met 2-3 verslagen.

Vooraf had Set-Up al druk op de ketel gezet door hun supporters via diverse kanalen uit te nodigen voor de wedstrijd. In een bomvolle Breehoek waren er echter ook voldoende supporters uit Otterlo aanwezig. Coach De Geus had de beschikking over slechts acht speelsters, maar de aanwezige vrouwen lieten in de eerste set merken dat ze er zin in hadden. Mede dankzij sterk serveren van Rianne Meijer werd Set Up onder druk gehouden en met 17-25 was het eerste punt snel binnen.

In de tweede set zakte BSVO ver terug. De pass kwam niet meer aan en de aanvalsdruk verdween. Luid aangemoedigd nam Set Up het heft in handen en met twee keer 25-18 namen ze terecht een voorsprong.

In de vierde set liet BSVO echter zien dat ze niet voor niets op de derde plaats staan. Set Up kwam er totaal niet meer aan te pas en in korte tijd was de set voor BSVO (9-25) en het lawaai kwam vooral van de Otterlose supporters.

Zoals vaker tegen Set Up moest de vijfde set de beslissing brengen, maar BSVO hield daarin het niveau van de vierde set vast. Daardoor werd het niet echt spannend meer en met 10-15 trok BSVO de winst naar zich toe. In de stand lopen ze 1 puntje uit op Set Up, maar de achterstand op de 2 koplopers liep wel op met 2 punten. Zaterdag komt de nummer 2, Gemini, op bezoek dus wederom een topper.

Nederlaag

De mannen van CRM Partners-BSVO moesten op bezoek bij koploper Pauwervoll 3 uit Ermelo. Dit team had nog maar 5 sets verloren, dus het zou een lastige klus worden voor BSVO.

Dat bleek wel tijdens de wedstrijd. Pauwervoll speelde niet spectaculair, maar wel heel degelijk. Ze maakten weinig fouten en als het even niet lukte, konden ze altijd terug vallen op de grote dosis routine die er in het team beschikbaar was.

Het beeld van de verschillende sets was min of meer gelijk: in het begin een gelijk opgaande strijd, maar na een versnelling van Pauwervoll was er de voorsprong en de setwinst. Hoewel BSVO niet slecht speelde, lukte het alleen om in de derde set lang bij te blijven.

Het niveauverschil was te groot en terecht won Pauwervoll met 4-0(25-17, 25-12, 25-20 en 25-17).

BSVO moet al snel weer aan de bak tegen concurrent Primavo 2. Bij winst sluiten ze aan bij de middenmoot, dus de punten zijn belangrijk.