Mountainbiketocht Wielervereniging Ede

13 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Wielervereniging Ede houdt zaterdag 18 januari haar tweede mountainbiketocht van dit winterseizoen, de Goudsberghel.

Ook dit jaar is in nauw overleg met de verschillende terreinbeheerders en (particuliere) eigenaren een mooie route uitgezet over drie afstanden: 30, 50 en 75 km. De routes zijn ook dit jaar weer op een aantal onderdelen aangepast, maar uiteraard is de prachtige omgeving gebleven, net als de hoogteverschillen, mooie single-tracks door bos, heide, zand, blubber en lekker rollende paden.

De deelnemers kunnen tussen 09.00 en 10.00 uur vertrekken vanaf het clubhuis van WV Ede, Horsterweg 5 in Ede (naast Tesqua). Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig, evenals de mogelijkheid om de MTB af te spuiten.

Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro voor alle afstanden, leden van de Nederlandse Toer Fiets Unie krijgen een euro korting. Voor leden van WV Ede is de deelname uiteraard gratis.

De 30 km route zal worden verreden in het Hoekelumse bos en het Bennekomse bos. De 50 en 75 km route gaan eerst de Sijsselt in. De 75 km route legt na de Sijsselt de lus van het Hoekelumse Bos en Bennekomse bos af, waarna gezamenlijk met de 50 km route de Ginkelse Hei volgt.

Na vele bospaden en mooie singletracks is vervolgens in de Goudsberg een uitdagende route uitgezet met pittige klimmen en leuke afdalingen. Na de Goudsberg worden in het Edese Bos de laatste kilometers gereden over een grotendeels nieuwe route!

In de 30 en 50 km route wordt een verzorgingspost ingericht, voor de 75 km route twee verzorgingsposten waar eten en drinken (warm en koud) aanwezig zal zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie