Ingezonden brief: 'We begrijpen er niks meer van!'

13 januari 2014 om 00:00 Nieuws

anneer je bij de Eder Kuil woont en je wilt een plan tegenhouden dan heb je aan 300 handtekeningen genoeg. Maar als je in Ede Oud-Zuid woont en je haalt in een korte tijd ruim 400 handtekeningen op tegen de bouw van een mega moskee, dan hoor je de gemeente Ede daar niet over.

Een moskee waar van op de eerste voorlichtingsavond in de Reehorst werd gezegd dat deze voor 2.500 Turkse gezinnen zou zijn, Waar vervolgens tijdens het zienswijzenoverleg, ineens over maar 450 leden werd gesproken maar in de toekomst wel uit kan groeien naar 1.500 leden!

Volgens de gemeente Ede zijn 107 parkeerplaatsen genoeg waar eerst over 153 parkeerplaatsen werd gesproken. Er komt een minaret van 25 meter op de moskee die onbeperkt gebruikt mag worden voor het oproepen tot gebed (vijf keer op een dag dus) want de gemeente legt hier geen beperking voor op. Dus zijn wij als bewoners overgeleverd aan de goede wil van het moskee bestuur als er geluid- of parkeeroverlast ontstaat in de wijk. Vooral de Zanderijweg, Huygensstraat en Verl. Blokkenweg zullen daar dan hinder van ondervinden. Maar dat maakt de gemeente Ede niks uit!

Alleen vragen wij ons nu af wanneer de moskee op de Arnhemseweg e.o. of misschien in Bennekom gebouwd zou worden de gemeente (raad) ook zo hard JA zou knikken!? Nou hebben wij het vermoeden dat er misschien raadsleden in Ede Oud-Zuid wonen die belangen hebben bij een moskee in Oud-Zuid, en dat is natuurlijk boven het belang van de buurtbewoners!!

G.P. de Vries,

Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie