Veenendaal wil verbinding met Ede versterken

13 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Een extra station (Ede-West) op de spoorlijn Utrecht-Arnhem ziet het college van Veenendaal niet zitten. De wens van het Edese college is te begrijpen, maar het zou volgens de collega's in Veenendaal de reistijd vanaf Veenendaal-De Klomp richting het oosten vergroten. Dat heeft het college van Veenendaal aan Ede laten weten als inspraakreactie op het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan.

Veenendaal had gezien de intensieve relatie met Ede een ruimere inspraaktermijn verwacht. Deze was nu ,,erg kort". De relatie tussen Ede en Veenendaal is groot, gezien de inkomende en uitgaande pendel van en naar Veenendaal, respectievelijk 15 en 14 procent. Daarom worden goede verbindingen van groot belang geacht.

Met de meeste in het plan genoemde voorzieningen is het Veenendaal het eens. Wel wordt gevraagd de verbinding Ede-Veenendaal te versterken en beter in beeld te brengen. Goede bereikbaarheid van beide centra, de tussenliggende bedrijventerreinen, stations, kenniscampus Ede en ziekenhuis Gelderse Vallei is belangrijk. Een sterke fiets-, openbaar vervoer- en autoverbinding is noodzakelijk.

Veenendaal wil meehelpen om te zorgen dat de fietssnelweg tussen beide gemeenten in 2016 kan worden geopend. Een goede fietsverbinding van de fietssnelweg naar het centrum van Ede staat ook op de verlanglijst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie