De Kroonschijf kan titel vergeten

8 januari 2014 om 00:00 Sport

EDE - De streekderby van De Kroonschijf tegen BDV uit Bennekom kende een slechte afloop voor het team uit Ede. De Bennekommers keerden met een 5-7 overwinning huiswaarts.

Koos Hoekzema moest al vrij snel het onderspit delven tegen Willem Stunnenberg. Stunnenberg werd opgebeld om in te vallen en begon een half uur later dan de rest aan zijn partij. Of Hoekzema zich hier toch door heeft laten meeslepen? Een slagzet werd hem fataal.

Gelukkig trok Aart Jochemsen al vrij snel de stand weer gelijk door overtuigend te winnen van Mark ter Hofte.

Op dat moment zag het er allemaal nog evenwichtig uit met een licht voordeel voor De Kroonschijf. Het pakte anders uit.

Evert Jochemsen en Coen Bommel kwamen in een gelijk opgaande strijd remise overeen. Op bord 6 koos Erwin Jochemsen voor een verkeerde voortzetting en dat werd hem noodlottig. Frans Lamers strafte dit onmiddellijk af en zo kwam BDV weer op een voorsprong.

Frans Elbertsen was in een voordelig eindspel terechtgekomen. Toch wist zijn tegenstander Henk-Jan van der Kolk op het laatste nippertje te ontsnappen en pakte een punt.

Omdat het ook Wim Lammers op bord 1 net niet lukte om tegen Gerrit Stunneberg zijn voordelige stand om te zetten in een overwinning was de wedstrijd definitief in het nadeel van De Kroonschijf beslist.

BDV kan de titel eigenlijk niet meer ontgaan. In de laatste ronde moeten zij nog aantreden tegen de op de laatste plaats staande Barneveld reserves. Voor De Kroonschijf is het uithuilen en volgend jaar opnieuw proberen.

De Kroonschijf-1 - BDV-1    5 - 7

1. Wim Lammers - Gerrit Stunnenberg  1 - 1

2. Evert Jochemsen - Coen Bommel   1 - 1

3. Koos Hoekzema - Willem Stunneberg  0 - 2

4. Aart Jochemsen - Mark ter Hofte   2 - 0

5.Frans Elbertsen - Henk-Jan van der Kolk 1 - 1

6. Erwin Jochemsen - Frans Lamers   0 - 2 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie