Veel evenementen op schaatsbaan CineMec Ede

15 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Op de schaatsbaan bij CineMec aan de Laan der Verenigde Naties staan de komende weken veel schaatsspecials gepland.

Er is een gevarieerd evenementenprogramma met onder meer discoschaatsen, clinics kunstrijden, demo's schoonrijden en sledgehockey en een bezoek van Barbara de Loor. Aanstaande zaterdagmiddag 18 januari is er een speciale demonstratie schoonrijden in klederdracht.

Schoonrijden

Een demonstratiegroep zal gekleed in originele klederdracht demonstraties geven voor publiek. Schoonrijden behoort sinds vorig jaar tot ons Cultureel Erfgoed: Schoonrijden is nostalgie; de licht gebogen brede ijzers onder binden en met een partner het ijs op gaan voor een stukje ouderwets zwieren. Afwisselend rijden op de buitenkant en op de binnenkant van de schaats, soms met een stok, soms hand in hand. Heerlijk ontspannen schoonrijden, een lust voor het oog vanwege de sierlijke beweging.

Ook wordt buiten een film vertoond van Ard Schenk, ambassadeur van het schoonrijden. Iedereen kan tenslotte het schoonrijden zelf ook een keertje proberen.

Aanvang: zaterdag 18 januari: 16.00-17.30 uur.

Agenda overige evenementen

Clinic kunstrijden

Op beide dagen verzorgt een aantal rijders van de Nijmeegse Schaatsvereniging (NSV) een proefles kunstrijden. Aanvang: donderdag 16 en 23 januari: 16.30 - 17.30 uur.

Discoschaatsen

Swingend over het ijs op donderdag 23 t/m zo 25 januari tussen 19.00 en 22.00 uur.

Sledgehockey (ijshockey op een slee) demonstratie door het Nederlands team

'Iedereen mag meedoen met deze demonstratie. Sledgehockey is in principe bedacht voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze unieke sport is spectaculair, snel en aantrekkelijk. Niet voor niets is sledgehockey een paralympische sport. Sledgehockey lijkt wat betreft stijl en sfeer op ijshockey. Het enige verschil is dat je niet op schaatsen staat, maar in een speciaal ijssleetje (de 'sledge') zit. Je beweegt je voort met prikstokken in je hand. Die prikstokken worden ook gebruikt om de puck mee te spelen of te schieten. De spelregels van sledgehockey zijn nagenoeg gelijk aan die van ijshockey. Aanvang: zaterdag 1 februari | 15:00 - 17:00 uur'.

Schaatsclinic met Barbara de Loor

Barbara de Loor geeft op donderdag 6 februari een schaatsclinic voor basisscholen. De inschrijving voor deelname is reeds gesloten. Natuurlijk is het altijd mogelijk te komen kijken naar de clinic, foto's te maken en na afloop een handtekening te bemachtigen. Aanvang: donderdag 6 februari 9:00-15:30 uur.

Voor alle demonstraties geldt: deelname gratis, entree schaatsbaan 3,50 euro t/m 15 jaar, 5 euro vanaf 16 jaar. Schaatsen zijn te huur voor 3,50 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie