Blauw Geel'55 weet zichzelf weer niet te belonen

22 januari 2014 om 00:00 Sport

EDE - ,,En weer staan we met lege handen. De 1-0 nederlaag bij FC Horst is niet alleen zuur maar ook onverdiend", aldus Blauw Geel trainer Marcel van der Hoop.

De Edenaren begonnen goed. ,,Dat klopt. Ik ben over de inzet en het spel zeer tevreden. Maar het was zeker anders gelopen als we in de vierde minuut een strafschop hadden gekregen. Een schot van Jorik van Ruiswijk werd in het strafschopgebied met de hand gestopt. De scheidsrechter moet het hebben gezien, maar floot niet", baalde de trainer.

Blauw Geel wist een aantal kansen te creëren maar verzuimde de trekker over te halen. ,,Frank Jacobse en Simon Kooiman (2x) kregen goede mogelijkheden. Maar dat is het hele seizoen al ons manco: niet verzilveren", ging Van der Hoop verder.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Beide ploegen probeerden het wel maar creëerden weinig. ,,De tweede helft was bij ons iets minder. Maar nergens werd het evenwicht verbroken. Dat de thuisclub dan na ruim een uur spelen de leiding neemt is zuur", analyseerde Van der Hoop.

Hij zag FC Horst snel een vrije trap nemen. Huisman bediende Elroy Martens die geen moeite had de Blauw Geel doelman te passeren.

,,Daarna zijn we met vier spitsen gaan spelen. Maar het lukte niet de zeker verdiende gelijkmaker in het net te leggen", besloot Marcel van der Hoop.

Blauw Geel blijft op een P/D plaats staan. Het gat naar DOSK is inmiddels vier punten.

Zaterdag komt middenmoter HZVV op bezoek.