DES ontsnapt bij WDSV 2 aan nederlaag

15 januari 2014 om 00:00 Sport

LUNTEREN - DES Lunteren heeft haar zevende ronde in de Gelderse hoofdklasse tegen tegen WSDV Wageningen 2 gelijk gespeeld. In een spannende wedstrijd met kansen voor beide partijen werd na drieënhalf uur spel de 8-8 op papier gezet.

DES neemt nu de vijfde plaats in. De achterstand op de ongenaakbare koploper VBI Huissen is al zes punten.

De streekderby werd met enige vrees tegemoet gezien. En achteraf niet tenonrechte. De start was was voor de Lunteranen prima. Jacco Bos boekte al snel een gemakkelijke overwinning.  Hij stond de hele partij beter en kon de Wageninger vastzetten, waardoor deze schijven moest offeren en verloor.

Arjen Timmer speelde tegen jeugdspeler Gerben van Steenbergen.  Laatstgenoemde verspeelde door een te late komst enige tijd, maar kon goed weerstand bieden tegen de Lunteraan. Het leek zelfs even dat de Wageninger beter stond en misschien wel ging winnen, maar Timmer wikkelde soepel af naar een remise.

DES preses Jaap Heij speelde een mooie partij tegen Cor Langeveld. Langeveld dacht dat hij een van de schijven van Jaap kon opeten, maar Heij maakte een 'remiseplakker' en zo was de tussenstand 2-4 voor DES.

Blamage

Hierna begon de blamage voor de Lunteranen. De Wageningse topscorer Kees Maliepaard tikte Lunteraan Arno Bos hardhandig van het bord. In een slechte stand voor Bos werd een combinatie uitgehaald door de Wageninger. De nederlaag was voor Bos onontkoombaar. partij. Met een score van 7-13 staat hij samen met Huissenaar Geert van Aalten eerste op de topscorerslijst. 

Aldert van Eck speelde een mindere partij tegen Jannes Kromhout, die soepel de winst vond in de stand. Van Eck kreeg een dam tegen en  het jeugdige talent Kromhout won gemakkelijk. Dat betekende een 6-4 voorsprong voor de thuisclub.

De drie gebroeders Lammers waren toen nog aan het dammen. Middelste broer Harmjan verloor van Jesse van Beek. Binnen weinig zetten waren de helft van de schijven al van het bord, maar Van Beek pakte een goede aanval en won de partij mooi. Tegenspel van de DES speler mocht niet meer baten.

De laatste twee partijen moesten worden gewonnen om nog een punt uit deze match te halen. . Oudste broer Berrian Lammers stond erg slecht tegen Hans Luchies. Volgens toeschouwers was het nog een kwestie van tijd of de Lunteraan zou zijn partij verloren hebben. Opeens offerde Luchies een schijf en kwam Lammers opeens gewonnen te staan. Dit speelde hij soepel uit en zo bleef DES in de race.

Jongste broertje Arwin speelde een ijzersterke partij tegen Aalt Mostert jzn. Arwin Lammers nam vroeg de aanval en kon die aanval houden tot het einde van de partij. De Wageninger nam een gemakkelijke weg voor Arwin en zo won hij de wedstrijd. Had Mostert de betere variant genomen was het nog gewonnen voor Lammers, maar daar was zeer secuur spel voor nodig.

Zo eindigde deze spannende wedstrijd, met veel beslissingen, in een 8-8 gelijkspel.

Individuele uitslagen:

W.S.D.V. 2  Wageningen  -  D.E.S. 1  Lunteren 8 - 8

1. Jannes Kromhout  -  Aldert van Eck 2 - 0

2. Gerben van Steenbergen  -  Arjen Timmer  1 - 1

3. Jesse van Beek - Harmjan Lammers  2 - 0 

4. Owen Donkers - Jacco Bos 0 - 2

5. Aalt Mosterd - Arwin Lammers  0 - 2 

6. Cor Langeveld - Jaap Heij 1 - 1

7. Kees Maliepaard  -  Arno Bos 2 -0    

8. Hans Luchies - Berrian Lammers  0 - 2 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie